Zo vind je de juiste helm voor op de scooter, brommer of motor!

Iedereen weet dat je op een scooter, brommer of motor altijd een helm moet dragen. Maar hoe vindt je nou de juiste helm? Ieder hoofd is immers anders… Wij leggen het uit in dit artikel!

Het type helm

Eén van de dingen die je zult moeten bepalen is het type helm. Er zijn namelijk verschillende type helmen, zoals; systeemhelmen (deze zie je vaak bij bezorgers), integraal helmen en open helmen. Ieder type heeft voor- en nadelen. Vergelijk deze dus, en kijk welk type het meest geschikt is voor jouw situatie. Als je bijvoorbeeld veel korte afstanden door de stad rijdt, is een andere helm beter geschikt dan wanneer je veel op de snelweg zit. 

De juiste maat

Een erg belangrijke stap in het vinden van jouw ideale helm, is de juiste maat. Je wilt uiteraard niet dat een helm te los of te strak zit. Dit kan niet alleen vervelend zijn tijdens het rijden, maar ook nog eens onveilig! Om de juiste helm maat te vinden dien je dus de omtrek van je hoofd nauwkeurig op te meten. Doe dit 2.5cm boven je wenkbrauwen. In een helm maat tabel kun je vervolgens zien wat jouw maat is. 

Het materiaal

Een ander aspect waar je over na moet denken is het materiaal van de helm. Zo worden sommige helmen van polycarbonaat gemaakt, en andere weer van glasvezel of carbon. De ene materiaal soort is steviger dan de andere. Ook in gewicht kan dit een verschil maken. Verdiep je dus ook op dit onderdeel!

Overige zaken

Andere zaken die je moet betalen zijn de kleur van de helm, het merk en je budget. Er zijn namelijk erg veel designs, merken en prijsklassen. Ga je voor een standaard zwarte helm, of voor een knal roze helm? Het is allemaal mogelijk!

Passen!

Wanneer je alles voor jezelf bepaald hebt, is het tijd voor de één na laatste en misschien wel de belangrijkste stap; het daadwerkelijk passen van verschillende helmen! De juiste maat weten is leuk, maar je merkt pas écht of een helm goed is door er een aantal te passen.

Kopen

Heb je door het passen achterhaald welke soort helm bij jou past? Gefeliciteerd! De allerlaatste stap is dan natuurlijk het daadwerkelijk kopen van een helm. Dit kan bijvoorbeeld bij Champion Helmets!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*