Zo gebruik je je vrije tijd om ultiem tot rust te komen!

We zitten alweer bijna in december en deze maand staat in teken van sinterklaas, kerst en oudjaar. Dit zijn hele leuke feestdagen, maar ook erg druk! Er moet van alles geregeld worden. Van cadeautjes kopen tot het eten voorbereiden. Het gebeurt allemaal niet vanzelf. Juist tijdens deze drukke dagen is het belangrijk dat je zelf ook wat rust pakt. Als je dit niet doet raak je alleen maar meer gestrest en kan je er niet van genieten. Daarom hebben wij de ultieme relaxtips voor jou op een rijtje gezet!

Durf het los te laten

Vraag je je af of je vriend wel zijn cadeautjes op tijd besteld, of jouw zus niet vergeet een voorgerecht mee te nemen en sta je op het punt het gedicht van iemand anders maar te schrijven want anders komt er niks van terecht? Doe het niet. Helaas kan je niet alles controleren en dat moet je ook niet proberen. Dit zorgt namelijk alleen maar voor meer stress! Durf het los te laten en je zal merken dat de meeste dingen toch wel goed gaan en dat jij meer kan genieten van alles om je heen. 

Zorg dat je zo nu en dan een relax dag hebt 

Wil je echt tot rust komen? Neem dan eens in de zoveel tijd een relax dag waar je niks hoeft én doet! Dit klinkt heel logisch, maar voor veel mensen is dit toch heel lastig. Zo zie je dat veel mensen hun vrije dag vol plannen met leuke, maar ook vaak vermoeiende activiteiten. Wij raden je dan ook aan om eens een dagje voor jezelf in te plannen en lekker in je loungewear op de bank te netflixen.

Raak je de hele tijd afgeleid en wil je veel te veel doen? Zorg er dan voor dat je je mobiel zo min mogelijk gebruikt. Het is leuk om met iedereen contact te hebben, maar voor je het weet heb je allerlei plannen waar je helemaal niet zo’n zin in hebt. Het wegleggen van je telefoon (of in vliegtuigstand zetten) kan dan een bevrijdende werking hebben. Zo kan je eindelijk écht relaxen!

Niet alles gaat volgens plan en dat is prima

Het leven zou een stuk makkelijker zijn als alles volgens plan verloopt. Helaas is dit vaak niet het geval en eigenlijk is dat prima. Zorg er dan ook voor dat je lekker flexibel blijft zodat een verandering in de planning niet alles in de war gooit. Ook jouw relaxdagje kan onverwachts verstoord worden, maar als je rustmomentjes in blijft plannen komt dat echt wel goed!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*