Zo gaat u goed voorbereid op vakantie: 3 tips

voorbereid op vakantie

Als de vakantietijd weer is aangebroken, breekt voor veel mensen toch ook een periode van stress aan. Want vakantie klinkt allemaal leuk en aardig, het vergt ook de nodige voorbereiding. Gaat u met de auto op vakantie dan vraagt dat een andere voorbereiding dan wanneer u een verre vliegreis maakt. Zorg daarom dat u vooraf alles goed regelt, zodat u op reis niet voor verrassingen komt te staan. En gaat er toch iets mis, dan kunt u daar snel op anticiperen.

1.      Houd het doel voor ogen

Er zit nogal verschil in inpakken tussen een lekker lome strandvakantie of een actieve wandelvakantie. Niet alleen de temperaturen van beide reizen zullen vermoedelijk verschillen, ook het doel is volledig anders. Uw reistas kunt u voor de wandelvakantie niet alleen vullen met voldoende zomerjurkjes en strandhanddoeken. Er komen ook wandelschoenen aan te pas bijvoorbeeld. Bedenk vooraf goed hoe u uw vakantie in gaat vullen zodat het inpakken daarna een fluitje van een cent is. Zorg daarbij altijd voor een goed gevulde EHBO-kit zodat u in geval van verwondingen of infecties altijd goed voor uzelf kunt zorgen.

2.      Zorg voor de juiste verzekeringen

Op vakantie gaan is niet alleen maar ontspannen. Zorg dan dat je alle zaken geregeld hebt! Belangrijk punt van aandacht zijn de verzekeringen. Ook al gaat u er niet vanuit, het kan altijd zo zijn dat u op reis medische hulp nodig heeft of schade aan uw spullen ontdekt. Het is fijn als de verzekering dan met u meedenkt en zorgt dat u verder goed kunt genieten van de reis. Check niet alleen de zorgverzekering en reisverzekering, maar kijk ook eens kritisch naar uw autoverzekering. Krijgt u pech onderweg, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer terug de weg op om uw reis voort te kunnen zetten. Als je bijvoorbeeld naar Ibiza gaat is Beleef Ibiza een interessante site.

3.      Houd rekening met de weersomstandigheden

Het kan verleidelijk zijn om voor een zonvakantie alleen een fijn poloshirt en wat korte broeken mee te nemen. Maar denk eraan dat het in sommige landen vrij snel afkoelt ’s avonds. Zeker in het voor- en najaar is dat iets om rekening mee te houden. Een goed fleecevest is dan geen overbodige luxe. Dat geldt ook voor bestemmingen in de bergen. U zult niet de eerste zijn die op een bergtop staat te vernikkelen van de kou, omdat er vooraf niet goed is nagedacht over de weersomstandigheden.

Wit u meer tips zodat u zorgeloos op reis kan gaan? Kijk dan op Travelfans.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*