Wildlife eenvoudig in beeld

wildlife camera kopen

Veel mensen hebben tegenwoordig een huisdier. Een hond of kat is in veel huishoudens onderdeel van het gezin geworden. Voor wat exotischere dieren gaan we graag naar de dierentuin. Zoeken we een wildpark op in Nederland. En voor sommige mensen is het zelfs weggelegd om op safari te gaan.

Het trekt ons enorm om dieren in hun natuurlijke leefomgeving te bekijken en te observeren. Voor die dieren is het letterlijk overleven. Zij krijgen niet twee keer per dag een bakje met voer, worden niet aan een riempje uitgelaten en liggen niet lekker in een mandje te dutten. Nee, in het wild moeten deze dieren hun eigen maaltje bij elkaar sprokkelen. En daarin is de natuur erg hard.

Wil je die echte beelden meekrijgen dan kan je er helaas niet tussen gaan staan of van een afstandje gaan staan kijken. Als mens verstoor je namelijk het “dagelijks leven” van deze dieren. Toch willen we graag alles precies in detail weten. Een wildcamera is een goede manier om toch dicht bij de wilde dieren te komen. Deze onopvallende camera hangt in de natuurlijke leefomgeving van de beesten en zal ze kunnen filmen zonder dat ze het doorhebben en dus zich anders gedragen.

Zelf hoef je ook niet meer uren buiten in een gecamoufleerde tent te liggen omdat je eens in de zoveel tijd alleen maar het SD-kaartje en de batterijen hoeft te vervangen. Hierdoor kunt u op uw gemak de beelden zo vaak kijken als u wilt. Daarmee vergaart u unieke beelden.

Specificaties

Wildcamera’s zijn in verschillende varianten en prijsklassen te verkrijgen. Wanneer je een wildcamera kopen gaat, is het dus belangrijk dat je vooraf jouw wensen en doelen goed in kaart brengt. Afhankelijk van diverse specificaties zoals reactiesnelheid, resolutie, bereik en low glow of no glow. Voor het maken van foto’s is licht nodig. Camera’s maken gebruik van infrarood zodra het buitenlicht niet meer toereikend genoeg is. Bij low glow wildcamera’s is infrarood zichtbaar voor dieren. No glow is onzichtbaar en werkt daarom beter om bij het “ongestoord gluren”.

Reactiesnelheid, resolutie en bereik hebben allen betrekking op de kwaliteit van de beelden. Een snelle reactie van de camera betekent dat hij bijna ogenblikkelijk begint met filmen zodra er beweging gedetecteerd wordt. De resolutie heeft te maken met de scherpte van de beelden en een groter bereik betekent dat er scherpere beelden gemaakt kunnen worden van verder af.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*