
Op de website van Hier is alles Wonen kwamen wij de gietvloer tegen. Dat trok direct onze interesse. Waarom? Het zorgt voor weinig onderhoud! Om die reden zijn we hier direct ingedoken.
Als het gaat om de afwerking van de vloeren in woonhuizen worden er de laatste jaren steeds vaker gietvloeren toegepast. Een gietvloer, wat een afwerkvloer is, zal aangebracht moeten worden op een dragende vloer. Hij dankt zijn naam aan het feit dat deze vloer niet wordt gelegd, maar wordt gegoten.
Voordelen
Met een gietvloer kun je gemakkelijk een open effect creëren. De gietvloeren kunnen tegenwoordig bij elk interieur worden toegepast, omdat ze in veel kleuren verkrijgbaar zijn. Polyurethaan, wat vooral in woonhuizen wordt gebruikt, is elastisch, waterdicht, geluidsabsorberend en kan over een vloer met vloerverwarming worden toegepast. Een gietvloer zal scheuren, die in de aanwezig vloer aanwezig zijn, geheel wegwerken.
Wanneer je een dergelijke vloer in een kinderkamer gebruikt, zullen de kinderen graag op deze vloer spelen. Hij is enigszins elastisch en met een vloerverwarming aantrekkelijk voor het spelen op zo’n vloer. De gietvloeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken en worden daarom vaak in keukens gebruikt.
Het leggen van de gietvloer
Je kunt een gietvloer, als je handig bent, zelf leggen. Je kiest daarvoor eerst de kleur uit die je wilt hebben. Voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van de vloer, moet je de ondergrond goed stofvrij maken. Daarna ga je het materiaal polyurethaan in banen over de vloer uitgieten. Vervolgens ga je het materiaal met een gietkam gelijkmatig verdelen. Daarna moet je het na rollen met een prikrol en laten drogen. Wanneer het droog is, heb je een prachtige zeer gladde gelijkmatige vloer. Als je het zelf niet wilt doen, kun je de vloer ook laten leggen door de specialist. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt.
Epoxygietvloeren
Er worden ook epoxy gietvloeren gelegd. Zo’n vloer is zeer sterk, slijtvast en chemisch bestendig. Ze worden naadloos gelegd en zijn vloeistofdicht. Vaak worden deze vloeren in de industriële sector gebruikt. Epoxy is niet kleurvast.
Je kunt cementgebonden gietvloeren leggen, maar ook marmertapijten en steentapijt vloeren.
Cementgebonden gietvloeren
Het nadeel van een cementgebonden vloer is dat hij de werking van de ondervloer niet kan opvangen. Het zijn zeer harde naadloze vloeren.
Steentapijt vloeren en marmertapijten
Deze vloeren worden opgebouwd uit steentjes en epoxyharsen. Ze zijn geschikt voor bewegende ondervloeren, zoals hout. Er zullen achteraf in de aangebrachte vloer geen scheuren ontstaan. Hij is waterdicht en naadloos. Door over de aangebrachte vloer een toplaag van polyurethaan aan te brengen zal de vloer niet verkleuren.
Meer weten of interesse in een gietvloer? Stap dan eens binnen bij Van Hollandse Bodem.
Laat een reactie achter