Wat te doen bij ontwenningsverschijnselen?

Ben je pas gestopt met het veel drinken van alcohol? Of ben je van plan om te gaan stoppen? Dan kan je vast en zeker wat goede tips gebruiken met de milde tot zware ontwikkelingsverschijnselen.  Want of je nu verslaafd bent (geweest) of regelmatig drinkt. Je hebt er al snel last van. Tijd om er verandering in aan te brengen, want je gezondheid dat staat op nummer 1. 

We weten het allemaal, alcohol is niet goed voor ons. Het heeft al snel invloed op je en het kan zelfs uit de hand lopen. Afhankelijk van hoelang en hoe vaak je hebt gedronken of nog drinkt, heeft dit zijn gevolgen voor de verschijnselen die bij jou verschijnen.

Op korte termijn

Wanneer je pas bent gestopt met het drinken van de alcohol, kan het voorkomen dat je jezelf misselijk gaat voelen of angstgevoelens ervaart. Je kan zelfs gaan hallucineren. Uiteraard is jouw lichaam gewend aan de hoeveelheid alcohol die je voorheen dronk, of je nu een alcoholverslaving hebt gehad of niet. Nu je dit niet meer binnen krijgt raakt jouw lichaam als het ware uit zijn balans en dat veroorzaakt deze verschijnselen.

Op lange termijn

Zeker als je verslaafd bent geweest aan alcohol of het is een gewenning geworden, dan kan het nog lastig zijn om het vol te houden. Dat merk je ook nu nog aan jouw lichaam. Sommige organen kunnen aangetast zijn. Denk maar eens aan je lever of je hersenen, de kans dat het herstelt is afhankelijk van jouw leeftijd en hoe heftig de verslaving was.

Wat je zelf kan doen

Ben je de ontwenningsverschijnselen beu? En wil je voor eens en voor altijd stoppen en kiezen voor jouw gezondheid. Dan is het verstandig om Vitamine B1 te gaan slikken. Hiermee voorkom je ontstekingen of spierverlamming. Heb je het gevoel dat je wel wat extra hulp kan gebruiken? Neem dan zeker contact op met de professionele hulpverlening. Hier hebben ze de kennis en huis en kunnen ze je helpen in dit proces om voor eens en voor altijd te stoppen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*