Wat je vooral niet moet doen bij het inrichten van een nieuwe ruimte

inrichten van een nieuwe ruimte

Een woonruimte is een big deal. Je zal er veel tijd spenderen, dus het is belangrijk dat het optimaal naar jouw smaak is. Omdat natuurlijk iedereen iets anders leuk vind, hebben we hier een aantal dingen op een rijtje gezet die je in ieder geval het beste kunt vermijden.

Weinig aandacht voor de verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Al het pas- en meetwerk zal voor niets zijn geweest als deze elementen niet goed belicht worden. Of je nou een grote, exotische en uitbundige kroonluchter wilt of een bescheiden verdeling van kleinere lichtjes, als je het maar niet vergeet mee te nemen in je inrichting. Kijk dus ook eerst goed waar lampen mogelijk kunnen zijn kwa eventuele bedradingen.

Textiel niet meenemen in je ontwerp

Textiel is een subtiel materiaal dat vrijwel elke woonruimte af maakt. Het geeft het een warm, zacht karakter, en dempt de ruimte. Toch word het vaak vergeten of pas aan het einde bedacht. Soms heb je er veel plek voor, zoals een mooi imposant gordijn voor een groot raam, of een vloer bedekkend kleed. Soms is de ruimte wat kleiner en zal de textiel vooral beperkt zijn tot wat kussens op de bank of een tafelkleedje. In beide gevallen kan het een enorm verschil maken.

Match alles

Het is misschien aanlokkelijk om alles in je interieur zoveel mogelijk samen te brengen om een geheel te creëren. Maar voor je meeste ruimtes is dit juist niet aan te raden. Dan verlies je namelijk al snel de schaal en de diepte. Je kunt gerust met hetzelfde kleurenpalet werken, maar zorg dat je genoeg varieert. Zo maak je een speelser interieur wat er dynamischer en volumevoller uit ziet.

Denken dat het volledig af is

Een woonruimte is eigenlijk nooit echt af. Je kunt er constant aan door blijven sleutelen. Blijf niet vast zitten in een bepaald interieur alleen omdat dat het gene was waar je toen die tijd voor had gekozen. Als je ineens een ingeving hebt over een andere leuke inrichting, probeer het meteen uit! Blijft ook altijd op zoek naar nieuwe gadgets, accessoires en andere items die jouw interieur volledig kunnen opleuken.

Met één klik geld terug op je online aankopen, bekijk 247discount.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*