Wat is avontuur en waarom hebben mannen het nodig?

In dit artikel wil ik graag een beetje onderzoeken wat ervaring is, waarom we het zo leuk vinden en waarom je het als man nodig hebt.

Ervaring lijkt te beginnen met het onderzoeken van je nieuwsgierigheid; “Wat zou ik doen als ik een formule 1 racer was?”. “Hoelang kan ik van huis zijn voordat ik er genoeg van krijg?”. “Hoeveel landen kan ik bezoeken in mijn leven?”. Als man zit het in je genen om constant af te vragen waar je grenzen liggen.

Of je nu een vulkaan beklimt of een afgebroken kasteel onderzoekt, als je op een ervaring bent, is er een verbijsterend gevoel dat je je leeft! Je bent verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en nieuwe ervaringen geven je een gevoel van verantwoordelijkheid en uitdaging.

De ongelooflijke ervaring die een man op de maan zette, heeft ons niet alleen groot aantal bruikbare innovaties opgeleverd, het is een onderwerp wat tot op de dag van vandaag nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Wat en hoe?

Alleen voor je begint met het opdoen van nieuwe ervaringen moet je jezelf 2 vragen stellen;

Wanneer geldt iets als een ‘avontuur’?

En

Wat voor avontuur zal ik aangaan?

Het antwoord op de eerste vraag krijg je door de vraag te stellen; Is dit gedurfd? Moet ik een drempel overstappen om deze ervaring aan te gaan? Als het antwoord hierop ‘ja’ is, dan geldt het als een avontuur. De tweede vraag is een stuk persoonlijker. Meestal kom je zelf op inspiratie door een film die je gekeken hebt. Zo kwam ik laatst op het idee om een reis te maken met vrienden, na het lezen van het mannenblog Menlife.

Kies voor jezelf

Hoe dan ook, het belangrijkste is dat je jezelf nieuwe ervaringen moet gunnen. Nieuwe ervaringen en avonturen maken je uiteindelijk tot een beter mens. Ees dan ook niet bang om egoistisch te zijn in de keuzes die je maakt.  

Het is OK om alleen voor je geluk een ervaring op te pakken. De procedure zal je als mens verbeteren en de wereld verbeteren.

Iets geldt als een avontuurlijke ervaring als er spanning en adrenaline aanwezig is. Met airsoft zul je deze ultieme, avontuurlijke beleving krijgen. Je gaat de echte uitdaging aan, en een goede samenwerking met teamgenoten is zeer belangrijk. Durf jij deze strijd aan?

Wil je meer blogs voor mannen lezen? Kijk dan ook eens op Mannenfocus.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*