Wat gebeurt er bij tandheelkundige controles?

Het is belangrijk om goed voor je tanden en tandvlees te zorgen. Een goede manier om dat te doen is door regelmatig gebitscontroles te laten uitvoeren door je tandarts. Een tandheelkundige controle moet minstens om de zes maanden worden gedaan of vaker als je problemen heeft met je tanden of mond. Tijdens een controle krijg je een reiniging en onderzoek door de tandarts of mondhygiënist.

Je gebit wordt onderzocht en gereinigd

Tijdens je controlebezoek wordt je gebit goed onderzocht en indien nodig gereinigd. Dit maakt deel uit van je routinecontrole van zes maanden. Wat gebeurt er precies tijdens deze afspraken? Je tandarts zal je vragen om eventuele veranderingen in je mondgezondheid sinds je laatste afspraak te bespreken. Je bespreekt ook eventuele aanhoudende zorgen over je gebit of mond. Je tandarts zal een grondig tandheelkundig onderzoek uitvoeren, inclusief röntgenfoto’s indien nodig, voor meer informatie over de toestand van alle botten en weefsels in de mond. Een professional met de nodige ervaring van Tandartspraktijk Den Haag helpt je om je gebit goed te onderhouden en ziektevrij te houden.

Controleren op gaatjes en andere problemen

De tandarts zal je tanden en tandvlees grondig reinigen, op zoek naar tekenen van tandbederf of tandvleesaandoeningen. Hij of zij kan ook een röntgenfoto maken om te zien hoe goed je tanden in je mond staan. Je tandarts zal wellicht fluoridevernis aanbrengen, een gel die op het oppervlak van de tanden wordt gesmeerd en na enkele minuten weggehaald. Dit kan tandbederf helpen voorkomen door het glazuur te versterken en het beter bestand te maken tegen zuren in voedsel en dranken.

Je mondhygiënist reinigt ook tussen je tanden

Je mondhygiënist zorgt voor een grondige reiniging, ook tussen je tanden en kiezen. Ze doen dit door te flossen of een elektrische flosser te gebruiken om tandplak, voedseldeeltjes en bacteriën van de oppervlakken van je tanden te verwijderen. Hij of zij kan ook een speciaal instrument gebruiken om te controleren op tekenen van bederf die niet met een tandenborstel alleen te zien zijn. Tijdens een reiniging zullen ze controleren op gaatjes of tandplak op elk tandoppervlak. Als je een tandvleesontsteking hebt, zullen ze voorzichtig tandsteen wegpoetsen dat zich onder de tandvleesrand heeft opgehoopt. Ze zullen ook manieren aanbevelen om te voorkomen dat het terugkomt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*