Wanneer wordt het tijd om een incassobureau in te schakelen?

Kleine bedrijven bellen meestal incassobureaus als ze vanalles hebben geprobeerd maar het niet gelukt is om de schuld te innen. Elke zaak is uniek, maar hieronder staan ​​vijf redenen wanneer het de beste keuze is om een incassobureau in te schakelen.

  • Nieuwe klanten reageren niet op je eerste poging om de vordering te incasseren. Als er geen betalingsgeschiedenis bij de klant is, is de kans groter dat ze weigeren te betalen.
  • Je bent akkoord gegaan met een betalingsplan, maar de klant volgt dit niet op. Klanten die nog steeds niet betalen nadat je een betalingsplan hebt uitgewerkt, lopen een grotere kans om hun schuld niet na te komen. Ook dan is het aan te bevelen om een incassobureau in de hand te nemen
  • Een klant ontkent dat deze een schuld bij je heeft. Tenzij je in zo’n geval de hulp van een incassobureau inschakelt, worden deze schulden zelden verhaald.
  • Een klant maakt ongegronde klachten over je bedrijf, product of dienst. Meestal zijn deze klachten slechts een excuus om onder het betalen van de schuld uit te komen. Het is in zo’n geval ook heel lastig om je geld te krijgen.
  • De klant heeft een geschiedenis van financiële onverantwoordelijkheid. Een incassobureau heeft hier zicht op en een grote database met debiteuren. Zij kunnen druk uitoefenen om het bedrag te innen.

Hoe langer je openstaande schulden onbetaald laat, hoe kleiner de kans dat je je geld terugkrijgt. Woon je in Limburg, ga dan voor een incassobureau in limburg, het is aan te bevelen om een incassobureau in je eigen regio te pakken omdat dit veel gemakkelijker communiceert. De meeste bedrijven sturen achterstallige rekeningen naar een incassobureau wanneer ze 90 tot 120 dagen achterstallig zijn. Als je langer dan 120 dagen wacht, is de kans veel kleiner dat je de schuld terugkrijgt.

Voordat je experts inschakelt, zijn er twee stappen die je zelf kunt nemen. Geef debiteuren eerst een paar kansen om te betalen wat ze verschuldigd zijn. Als je telefoontjes en e-mails niet effectief zijn, stuur dan een formele aanmaning met het verzoek om betaling. Krijgt de aanmaningsbrief geen reactie, dan wordt het tijd om hulp in te schakelen van een incassobureau. Zij weten hoe ze schulden moeten innen terwijl ze zich houden aan de Wet Eerlijke Incassopraktijken. Het bureau kan (een deel van) het verschuldigde bedrag terugkrijgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*