Waarschijnlijk wist jij dit nog niet over de gitaar!

Er bestaan veel verschillende instrumenten, maar de gitaar is ongetwijfeld een van de meest bespeelde instrumenten. Eén reden hiervoor is onder andere dat het gemakkelijk mee te nemen is. Een gitaar is ook te bespelen op verschillende plekken, zoals rond het kampvuur, bij een optreden of gewoon lekker thuis. Bovendien is de gitaar inzetbaar in verschillende muziekstijlen. Al met al is de gitaar gewoon erg bijzonder en heeft het daarnaast een paar bijzondere feitjes. In dit blogartikel worden drie bijzondere feitjes verteld die jij waarschijnlijk nog niet wist over de gitaar.

Het materiaal

Voor de productie van een gitaar wordt er gebruik gemaakt van hout. Niet elke gitaar is gemaakt van hetzelfde type hout. Het type hout dat wordt gebruikt voor de gitaar heeft ook invloed op de klank van het geluid. Voordat je een gitaar uitzoekt is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de gitaar is gemaakt. Vaak zijn akoestische gitaren gemaakt van esdoorn, mahonie of vuren. Voor de productie van elektrische gitaren worden de volgende houtsoorten vaak gebruikt: esdoorn, mahonie of essen. 

Luchtgitaar kampioenschap

Het klinkt misschien gek, maar er wordt ook fanatiek gitaar gespeeld zonder gitaar! In dit geval spreken we van een luchtgitaar. Met een luchtgitaar doe je alsof je een echte gitaar speelt. Er worden zelf officiële kampioenschappen gehouden om te kijken wie er het beste de luchtgitaar kan bespelen. In 1996 werd het eerste kampioenschap gehouden. In 2008 had België haar eigen luchtgitaar kampioenschap georganiseerd. De deelnemers van dit kampioenschap komen uit zo’n 20 verschillende landen om te laten zien dat zij de beste zijn in het bespelen van de luchtgitaar.

De kleine gitaar

Als je op reis bent kan het leuk zijn om een stukje gitaar te spelen. Een gitaar neem je echter niet gemakkelijk mee in je rugzak ofzo. Het is eigenlijk net te groot om te vervoeren. Als je op reis gaat kun je beter gaan voor een kleine gitaar. Deze gitaren worden ook wel kindergitaren genoemd. Ondanks het kleine formaat, produceren zo alsnog een volwaardig geluid. Als jij je gitaarspel zelfs op reis up-to-date wil houden, kan dat met deze kleine gitaar.

Gitaar voor thuis

Ben jij nog opzoek naar een betrouwbare partij voor het aanschaffen van een gitaar? Neem dan een kijkje op de website van MaxiAxi. Met een ruim aanbod in muziekinstrumenten en andere consumentenelektronica zit er ongetwijfeld bij wat jij zoekt. Het team vol specialisten helpt je met alle plezier verder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*