Waarop moet ik letten als ik een auto importeer?

Een auto te importeren is al lang populair. Echter zijn er enkele punten waar je op moet letten. Want ook al is het meestal goedkoper om een auto te importeren, kun je als je niet oplet meer betalen. In deze blog gaan wij enkele punten noemen waarop je moet letten als je een auto importeert.

Zoek een handelaar aan de grens

Als je een auto uit bijvoorbeeld Duitsland wilt importeren, is het handig om een handelaar dicht bij de grens te zoeken. Vaak zijn namelijk transportkosten hoog waardoor je dan toch meer betaalt dan gedacht. Als je handelaar dicht bij de grens is zul je veel minder voor transport moeten betalen. Als je wilt, kun je je auto dan ook veel gemakkelijker zelf afhalen.

BPM berekenen

Bij het importeren van een auto zul je niet om de BPM heen komen. Deze moet je zelf berekenen. Op de site van de Belastingdienst kun je tips vinden over hoe je dat precies doet. Het is sterk af te raden om deze tips te volgen. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop je de BPM kunt berekenen. De ene manier goedkoper dan de andere. Als je het dus juist doet, kun je fors hierop besparen. Hier kun je ook een specialist zoals Automotiveimport bij helpen.

Onderhandelen

Wat veel mensen niet weten is dat je over de prijs van een auto kunt onderhandelen. Dit is misschien niet zo in Nederland, maar in Duitsland valt er degelijk te onderhandelen over de prijs. De meeste autodealers in Duitsland zullen je een korting geven als je het goed doet. Dit kun je gemakkelijk over een telefoongesprek doen. Zo kun je wellicht enkele honderden euro’s sparen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*