Waarom is het belangrijk om de juiste matrasmaat te kiezen?

Er zijn verschillende maten matrassen om uw avond aangenaam te maken, afhankelijk van uw vereisten. Maar hoe weet je welke geschikt is voor jou? En wanneer kiest u voor een op maat gesneden exemplaar? Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de hoogte of diepte van de matras zal afhangen van de interne structuur, zoals veren en schuim, die niet van invloed zijn op de kwaliteit van de slaap en niet veranderd kunnen worden, maar wel van de breedte.

Matrassen kunnen worden gekozen op basis van hun dichtheid, veer- of schuimsystemen, maar ook op basis van afwerkingen, aggregaattherapieƫn en natuurlijk de meest geschikte maat voor de behoeften van onze klanten.

Kamergrootte meten

Eerst moet u de grootte van de kamer meten, zodat het bed niet buitenproportioneel wordt of een groot deel van de kamer in beslag neemt. Opgewonden raken over een King size bed en deze kwestie negeren kan uw kamer onbegaanbaar maken.

Als u het bed al in uw bezit heeft, is het de moeite waard om te onthouden dat de matras altijd 2 cm kleiner moet zijn dan de grootte van het bed of de box, in de breedte en lengte. Stel je daarna voor waar het bed in de slaapkamer komt te staan. U kunt hiervoor de hulp van een architect inroepen, evenals aangepaste meubels. 

Beschikbare matrasformaten

U kunt verschillende maten vinden om aan verschillende smaken en eisen te voldoen, maar ook patronen die op u zijn afgestemd. Kijk eens:

– Single: 078 x 188 cm

– Enkele standaard: 88 x 188 cm

– Enkele koning: 96 x 203 cm.

– Halfdubbel: 120 x 200 cm

– Standaard paar: 138 x 188 cm

– Koningin: 158 x 198 cm

– King size: 180 x 200 cm

– Super King maat: 193 x 203 cm.

En als het tijd is om het beddengoed te kopen?

Over het algemeen wordt beddengoed in standaardmaten geproduceerd. Het is echter altijd goed om de afmetingen van uw matras te laten noteren, zodat u niet het risico loopt dat de set te klein of te groot wordt. De maatregelen worden gewoonlijk vermeld in de beschrijving van het product, juist om dit soort problemen te voorkomen.

Voor matrasmaten die hierboven niet zijn genoemd, spreken we over “speciale maten van matrassen”. Voor deze maten matrassen is het aan te raden om bij het bedrijf na te gaan of het de productie van deze matrassen uitvoert. In dit geval is de uiteindelijke waarde van het product anders, met extra kosten, in vergelijking met de standaardmaatregelen. 

Een van de meest gevraagde speciale maatregelen is de maat 140 x 220 cm, die zowel in de gespecialiseerde winkels als in de webwinkels kan worden besteld.

Naast de afmetingen van de lengte en breedte van de matras is het ook interessant om rekening te houden met de hoogte van de matras, die meestal varieert tussen de 15 en 40 cm, alleen rekening houdend met de matras. Deze hoogtevariatie moet worden gekozen in functie van het bed of de grootte van de bedstee waar het zal worden geplaatst.
Bron: https://www.slaaploods.nl/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*