Waarom een dierenverzekering belangrijk is

Als je een huisdier in huis haalt is het verstandig om goed na te denken over het afsluiten van een dierenverzekering. Eigenlijk is deze verzekering volledig vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals deze geldt voor mensen. Als je hond medische hulp nodig heeft vergoed de huisdierenverzekering (in de meeste gevallen) de kosten, wel zo’n prettig idee. Je komt dan niet terecht in een situatie waarbij je moet kiezen voor bijvoorbeeld jouw Jack Russel of voor je spaargeld. 

Wanneer sluit ik zo’n verzekering af?

Het beste is het om een puppy of kitten direct te verzekeren, er is dan meestal geen wachttijd, en de verzekering is het goedkoopst. Bij het verzekeren van een oudere hond of kat wordt er gekeken naar het verleden, heeft het beestje al chronische klachten (bijvoorbeeld diabetes) dan zullen de medische kosten die hieruit voortkomen niet worden vergoed.

Een vaak gehoorde klacht op de vele hondenfora is dan ook dat de huisdierverzekering vaak niet betalen, en ook nog eens te duur zijn. Hier vind je precies wat de dierenverzekeringen wel en niet vergoeden, en inderdaad niet alles wordt vergoed, bijvoorbeeld het ontwormen en vlooienmiddel (behalve in de duurste pakketten), maar dit is wat ons betreft ook niet helemaal het doel van de verzekering. Een verzekering sluit je af voor de gevallen dat de kosten zo hoog worden dat je het zelf niet meer kunt betalen, en er zijn behoorlijk wat ingrepen voor dieren die duizenden euro’s (per jaar) kosten. 

Wat dekt een polis?

Neem bijvoorbeeld suikerziekte bij honden, heel goed te behandelen, maar het kost wel veel geld. Iedere dag moet er twee keer een insuline injectie worden toegediend, en dit kost natuurlijk geld. Ook operaties, MRI scans kosten minstens een paar honderd euro, dit zijn de ingrepen waarvoor je een verzekering neemt.

Kan ik geen spaargeld opzij zetten voor dure operaties?

Ook zal het voor deze dure ingrepen niet voldoende zijn om het geld dat normaal aan de premie wordt besteed op een spaarrekening te zetten, een voorkeur die vaak wordt uitgesproken op de dierenfora. Ja, in veel gevallen zal het goed gaan, maar wat als jouw huisdier nou net degene is met de erge klachten, dan wil je er toch zeker van zijn dat je alle medische zorg kan bieden die het beestje nodig heeft. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*