Waar je op moet letten bij het kopen van een huis

Hoewel iedereen weet dat kopers voornamelijk winkelen op basis van prijsklasse, zijn er veel extra overwegingen die bij het zoeken naar een woning moeten worden gemaakt. Uiteindelijk moet je wooncriteria natuurlijk ook afhangen van je persoonlijke levensstijl en behoefte. Ik bedoel, waarom verkoop je anders je oude woning of verlaat je eindelijk je ouderlijke huis. Ongeacht wat je zoekt, hier zijn enkele algemene regels die je moet volgen om er voor te zorgen dat je tevreden bent met je aankoop.

De staat van de woning

Op televisie ziet het renoveren va een huis er gemakkelijk uit, maar in werkelijkheid is het allesbehalve dat. De kosten kunnen snel oplopen en als de woning structureel werk nodig heeft, kan dit je verhuizing vertragen en onnodige stress veroorzaken. Er zijn drie categorieën waar je huis in kan vallen.

  • Klaar om in te trekken. Dit is een woning die nieuw, bijna nieuw of recentelijk gerenoveerd is. Dit is natuurlijk ideaal!

  • Kleine updates. De meeste huizen hebben nog kleine updates nodig. Niet per sé omdat er iets mis is, maar omdat jij dingen anders wilt dan de vorige eigenaren. Denk aan een andere kleur verf, nieuwe meubels, verouderd deurbeslag vervangen of het veranderen van de landschapsarchitectuur. De kosten hiervan zijn meestal relatief laag en goed te overzien.

  • Grote updates. Je problemen zijn hier wat groter dan deurklinken en raambekleding. Denk aan een beschadigd dak, oude isolatie, ongelijke vloeren of een zeer verouderde keuken of badkamer. Een huis dat grote reparaties nodig heeft, is meestal lager geprijsd vanwege het werk dat moet worden gedaan. Een voordeel van een grote renovatie is de mogelijkheid om het huis naar jouw smaak te personaliseren. Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Geef prioriteit aan de locatie

Naast het budget en de grootte van het huis, is de locatie een van de belangrijkste dingen om te overwegen. Stel jezelf van tevoren een aantal vragen. Wil je dicht bij het stadscentrum of in de natuur wonen? Hoe lang wil je maximaal naar je werk moeten reizen? En indien je kinderen hebt: wat is de kwaliteit van de scholen in de buurt? De antwoorden zijn zeker belangrijk om mee te nemen in je besluit!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*