Waar je op moet letten bij het doen van boodschappen

Je bent vaak zo gefocust op het krijgen van alles wat je nodig hebt dat je door de supermarkt rent en de dichtstbijzijnde items kiest. Het is echter van cruciaal belang om de juiste artikelen te kopen ten behoeve van je gezondheid. Het is beter om goederen te vinden die minder ingrediënten bevatten. De ingrediënten van elk item worden vermeld in volgorde van hoeveelheid. Kies niet eerst iets waar ‘suiker’ op het etiket staat. Dit is belangrijk om te controleren omdat de eerste paar ingrediënten in een product als de belangrijkste worden beschouwd. Je moet producten met een zeer lange lijst van ingrediënten vermijden. Dit komt omdat ze gevaarlijke ingrediënten of chemicaliën kunnen bevatten die je waarschijnlijk niet kent. Je kunt bladeren door de supermarkt folders en brochures zoals de ah folder om kennis te maken met de gezonde opties van de plaatselijke supermarkt.

Controleer de etiketten

Een goed geplande boodschappenlijst stelt je in staat om snel de winkel in en uit te gaan en helpt je om je aan je gezonde eetplan te houden. Je kunt ook kiezen voor gemalen kip of gemalen kalkoenfilet in plaats van rundergehakt. Deze twee alternatieven zijn aanzienlijk lager in vet. Je kunt experimenteren met je kruiden om dezelfde smaak van rundergehakt te krijgen zonder al te veel vet binnen te krijgen. Veel sauzen en specerijen bevatten onverwacht veel zout en suiker. Zoek naar suikervrije opties voor sauzen, specerijen en marinades. Houd het natriumgehalte van elk product in de gaten, vooral als je je zoutinname wilt verminderen. Je kunt mayonaise en andere vetrijke specerijen vervangen door salsa en hete saus. Je kunt ook voor lichte mayonaise gaan als je je mayonaise niet los kunt laten. Je kunt wat onderzoek doen naar de dingen op je boodschappenlijstje. Zo kun je gebruik maken van de dirk folder volgende week om de beste aanbiedingen te vinden.

Koop veilige en biologische producten

Het inblikken van voedsel kan handig zijn, maar het kan ook duur zijn. Veel blikjes bevatten op bisfenol A gebaseerde epoxy of BPA, wat giftig blijkt te zijn voor de vrouwelijke voortplantingsorganen. Zoek naar BPA-vrije blikjes of kies in plaats daarvan voor vers voedsel. Tegenwoordig zijn er veel producten met een label die producten alleen krijgen als ze ook daadwerkelijk biologisch zijn. Zo heb je onder andere biologische eieren en biologische kaas. Bij deze producten is zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en het welzijn van dieren. Het is over het algemeen een duurder alternatief dan niet-biologische producten, maar het wordt zeker aangeraden om voor dit soort producten te kiezen als je het budget hebt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*