Waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline

Voordat u op pad gaat en een trampoline voor uw kinderen kiest, zijn hier de belangrijkste overwegingen die u moet maken om de veiligheid van uw kinderen te waarborgen terwijl ze zich vermaken.

Omheiningen

Behuizingen zijn veiligheidsnetten die uw trampoline omsluiten. Ze voorkomen dat kinderen uit de trampoline op de grond vallen. Hoewel behuizingen geen must zijn bij de aanschaf van een trampoline, is het zeer aan te raden om dit wel te doen. U kunt veel ongelukken of valpartijen voorkomen door ervoor te zorgen dat een omheining uw kind veilig en in de trampoline houdt tijdens het spelen. Naast een veiligheidsnet is het ook belangrijk om een trampoline rand te kopen. Het beschermt je kind(eren) en zorgt ervoor dat de veren bedekt zijn.

De vorm van de trampoline

Trampolines zijn er in verschillende vormen. Hier zijn de dingen waar u op moet letten bij het kiezen van de trampoline die u gaat kopen.

Rond

Deze trampolinevorm is de meest populaire. Houd er echter rekening mee dat dit ontwerp de neiging heeft om de jumpers naar het midden van de trampoline te rijden. Als je maar één kind hebt dat speelt, is een ronde trampoline voldoende. Als je echter meer dan één kind op de trampoline laat spelen, kan het zijn dat je een andere trampolinestijl wilt kiezen om botsingen tussen spelers te voorkomen.

Ovaal

Ovaalvormige trampolines hebben een groter oppervlak om op te springen dan ronde trampolines. Hierdoor zijn de ovale trampolines beter als je meerdere springers op een bepaald moment hebt. Als je maar één kind hebt dat speelt, is het voordeel van een ovale trampoline dat het je kind meer ruimte geeft om langere afstanden te springen.

Vierkant

Vierkante trampolines bieden verschillende voordelen ten opzichte van ronde en ovale trampolines. Doordat de veren op vierkante trampolines verschillend gepositioneerd zijn, behouden springers hun plaats gemakkelijker. Ze worden niet door de veren naar het midden van de trampoline geduwd. Deze eigenschap vermindert het risico dat kinderen tegen elkaar stoten tijdens het stuiteren. Denk hier dus aan als u een trampoline koopt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*