Voordelen van een tapijt

tapijt slaapkamer

Een mooi tapijt straalt warmte en sfeer uit en is leverbaar in vele designs en structuren.  Weet je nog niet zeker of een tapijt iets voor jou is? In dit blog vind je een overzicht van de voordelen van tapijten om jou een beetje verder te helpen.

Een tapijt is comfortabel

Een tapijt geeft al snel een behaaglijk en comfortabel gevoel. Daarbij is het goedkoper dan het aanleggen van een geheel nieuwe vloer. Tapijt heeft een isolerende werking en is fijn tegen een koude ondervloer. Berbers tapijt heeft een wollig karakter met geknoopt wol dat wordt doorgesneden. Dit type wol is vettig, waardoor je vlekken makkelijk kunt verwijderen. Een tapijt verminderd tevens het geluidsniveau, omdat de tapijtvezels het geluid absorberen. Het getik van hakken is hiermee verleden tijd. Met een tapijt verminder je loopgeluiden met zo’n 30 decibel. Andere contactgeluiden worden met een tapijt ook minder.

Lekker met de blote voeten door het huis lopen, of languit op de grond liggen? Of heb je kinderen die op de grond spelen? Een tapijt is dan de ideale oplossing. Daarbij heeft het isolerende eigenschappen. Hierdoor kan de thermostaat ook een stuk lager gezet worden, waardoor je weer op je energierekening bespaard. Zo verdien je je tapijt weer een beetje terug!

Misschien heb je hier nooit bij stilgestaan, maar een onregelmatige, harde ondergrond, is niet altijd even goed voor je gewrichten en spieren. Een lekker zacht tapijtje zorgt ervoor dat je gewrichten en spieren minder klappen op hoeven te vangen. Ook fijn voor mensen die gewrichtsaandoeningen hebben, zoals reuma.

 

 

Een tapijt past bij elk interieur

Een tapijt is gemakkelijk binnen een bestaand interieur te plaatsen. Tapijten komen in verschillende vormen, maten, kleuren en afwerkingen. Op decoratief vlak zijn er dus veel mogelijkheden en je hoeft je niet te laten beperken door 1 kleur. Hierdoor is een tapijt ook makkelijk te combineren met andere meubelstukken en heb je een kale ruimte snel opgefleurd.

Wil je meer tips over hoe jij je huis nog mooier kan maken? Neem dan eens een kijkje op huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*