Vloerverwarming voordelen

warme vloer sokken

Wellicht ben je van plan om een nieuw of ander huis te kopen, of ben je net bezig met een verbouwing. Op zulke momenten komt de vloerverwarming vaak ter sprake. De een vindt het te duur in de aanschaf, maar de ander vindt het juist de perfecte toevoeging aan het huis. Na het lezen van dit artikel weet jij wat de voordelen zijn van vloerverwarming, zodat je voor jezelf een weloverwogen keuze kunt maken voor het dan wel of niet laten aanleggen van dit type verwarming.

 

Je bespaart op je energierekening

Het aanschafbedrag van vloerverwarming kan duurder kan uitvallen dan traditionele verwarming. Echter, verbruik je met vloerverwarming jaarlijks 15% minder energie. Dit ga je natuurlijk ook terugzien op je energierekening en daarbij draagt vloerverwarming bij aan de waarde van je huis. Huizen met een beter energielabel doen het namelijk beter op de huizenmarkt.

 

Meer wooncomfort

Hoe heerlijk is het als je in de winter ‘s ochtends naar beneden loopt en je niet op ijskoude plavuizen hoeft te staan? Met vloerverwarming geniet jij het hele jaar van een aangenaam verwarmde vloer. In de zomer heb je hier ook profijt van, omdat vloerverwarming tevens verkoeld.

 

Met vloerverwarming wordt de stralingswarmte gelijkmatig onder het vloeroppervlak verspreid. Hierdoor heb je minder last van stof in je woning, ideaal voor mensen met allergieën of astma. De luchtvochtigheid van je woning gaat er met vloerverwarming ook op vooruit. Daarbij heb je meer ruimte, omdat de verwarming in de vloer wordt verwerkt. Dit maakt het wat lastiger om bij bestaande huizen vloerverwarming aan te leggen. In dit geval moet de verwarming in je vloer gefreesd worden.

 

Hoewel vloerverwarming dus meer kost om aan te schaffen dan standaard verwarming, verdien je de aanschafkosten jaarlijks terug door de energiebesparende eigenschappen van vloerverwarming. Daarbij heb je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter plezier van vloerverwarming en heb je minder last van stof.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*