Vliegtuig volgen op Schiphol Airport

Met Vliegtuigradar24 is een vliegtuig volgen op Schiphol Airport eenvoudig vanaf je computer of met de app op telefoon of tablet. Tussen al die vluchten die dagelijks vanaf Schiphol vertrekken en op Schiphol aankomen, kun je precies de vlucht vinden en volgen die je zoekt. Vliegtuigradar24 is Nederlandstalig en heeft naast de actuele vluchtinformatie ook veel informatie over Nederlandse en Belgische luchthavens. Met name over Schiphol Airport wordt uitvoerig informatie gegeven. Dit is handig als je van deze luchthaven vliegt en al op de luchthaven bent. Een vliegtuig volgen op Schiphol Airport doe je eenvoudig met je Vliegtuigrader24 app.

Schiphol Airport, verbindingspunt en drukke luchthaven

Schiphol Airport is een van de drukste verkeersluchthavens van de wereld. Er zijn in 2018 meer dan 499.000 vliegtuigbewegingen op Schiphol geweest. Dat is gemiddeld meer dan 1367 vliegtuigbewegingen per dag.  Het is daarom handig dat je ondanks deze drukte een vlucht vanaf Schiphol of er naar toe, nauwkeurig kunt volgen. Door de app van Vliegtuigradar24 kun je ook op de luchthaven zelf de voortgang van de vlucht checken.

Met het vluchtnummer alle actuele informatie

Om de vlucht te volgen hoef je eigenlijk alleen het vluchtnummer te weten. Deze staat op de ticket of staat ook bij de schema’s van de aankomsten en vertrekken van de vluchten van en naar Schiphol. Dit vluchtnummer typ je in en je krijgt alle informatie over de vlucht. Je kunt hier dan bijvoorbeeld vinden wat voor type toestel het is en welk vluchtschema er wordt toegepast. Daarnaast kun je de vlucht ook op de kaart volgen, zo zie je precies waar het vliegtuig zich in het luchtruim bevindt. Als je op het vliegtuigje op de kaart klikt, krijg je nog meer actuele informatie. Je weet dan op wat voor snelheid het vliegtuig vliegt en op welke hoogte. Het is bijna of jezelf in het vliegtuig zit!

Als je het vluchtnummer niet weet

Weet je een vluchtnummer niet, dan kun je hier achterkomen door de vertrek of aankomsttijden te checken. Dit in combinatie met de vliegtuigmaatschappij moet in de meeste gevallen voldoende informatie zijn om een vluchtnummer te achterhalen. Ook kun je op de vliegradar op de vliegtuigicoontjes op de kaart klikken. Het vluchtnummer verschijnt dan in beeld en informatie over de vlucht en het toestel wordt meteen gegeven. Dit kan soms wel een gepuzzel zijn. Je kunt ook specifiek de vluchten van Schiphol selecteren. Hiervoor moet je de internationale codes van de luchthaven invoeren. Dit zijn voor Schiphol de IATA-code AMS en de ICAO-code EHAM.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*