Villeroy en Boch tegels bieden een nieuwe kijk op design

De Villeroy & Boch tegels in verschillende tegelseries bieden je een perfecte combinatie van kleuren en formaten met gedetailleerde accessoires die de inrichting stijlvol en met gevoel voor detail verder verrijken. Naast veel inspirerend tegeldesign in de nieuwe Reflections of Nature collecties Marmochic, Tucson en Melrose is er voor de liefhebbers van Jugendstil ook de collectie Mon Coeur. Deze tegelserie brengt het concept Jugendstil uit de twintigste eeuw, waar Villeroy & Boch een grote invloed op had, in een nieuwe fase. Met dit nieuwe ontwerp is het design hiervan nu ook geschikt om toegepast te worden bij het inrichten van woningen met een modern interieur. Als we terugkijken in de geschiedenis van het interieurdesign dan zien we dat Jugendstil een grote invloed heeft gehad op design en interieur in de twintigste eeuw. De jonge, onervaren en gepassioneerde kunstenaars en architecten uit die tijd waren totaal het tegenovergestelde van de conservatieve en orthodoxe architecten voor hen. Zij brachten verandering in de conservatieve en historisch correcte kunstvormen die tot dan toe de industrie hadden gedomineerd. In deze context zijn ook deze nieuwe Mon Coeur of de collecties Marmochic, Melrose, Tuscon en andere tegels van Villeroy & Boch te zien. Een flair met het verleden maar bovenal vernieuwend en uitdagend ten opzichte van de hedendaagse standaarden.

Stijl wordt Mon Coeur tegels tot leven gebracht

Deze moderne kunstenaars uit de 20ste eeuw wilden wilde kunst creëren die in samenhang een complete leefomgeving kon opvullen. Om dit te bewerkstelligen creëerde ze motieven die door de natuur waren geïnspireerd en creëerden daarmee een geometrische vorming die het abstracte langzaam overnam. Dit design en de invulling daarvan vormde de bron van inspiratie voor het ontwerpen van de Villeroy & Boch Mon Coeur collecties van vloertegels en wandtegels, inclusief de completerende strips en plinttegels. Later werden daar veel frisse en stralende kleuren aan toegevoegd die perfect in de tijdsgeest pasten en een positief perspectief van het leven moesten tonen. Zelfs in die tijd was het bedrijf en hun producten zeer gewild en werd er samengewerkt met kunstenaars en architecten zoals Peter Behrens, Joseph Maria Olbrich en Otto Eckman, met wie een exclusief design voor keramische wand- en vloertegels geschapen werd. Met de opkomst van de industrie en de groeiende behoefte aan luxe, kwaliteit en comfort werd de vraag naar deze keramische tegels alleen maar groter en groter. Het succes van de zogenaamde Mettlach vloertegels uit de negentiende eeuw werd opnieuw behaald, nu alleen op het gebied van wandtegels. Alle reden voor de tegelfabrikant Villeroy & Boch om deze Jugendstil stijl uit de vorige eeuw weer te herintroduceren met de Mon Coeur wandtegel collectie.

Geïnteresseerd in meer tegelnieuws? Kijk dan hier voor informatie over tegels. Wil je meer tips over hoe jij je huis nog mooier kan maken? Neem dan eens een kijkje op huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*