Verhuizen naar een studentenkamer

Wonen in een klein dorp in Nederland heeft zo zijn voor-en nadelen. Het is gezellig want iedereen kent elkaar en het heeft meer sfeer. Maar als je wil studeren dan zal je toch al gauw naar een grotere stad moeten gaan met universiteiten en hogescholen. De meeste studenten kiezen er dan voor om op kamers te gaan wonen, samen of helemaal alleen. Ken of ben je iemand die binnenkort gaat verhuizen naar een studentenkamer? Dan is deze blog ideaal voor jou.

Nieuw avontuur

Verhuizen naar een nieuwe omgeving is eigenlijk al heel spannend maar zeker als je gaat verhuizen omdat je een nieuwe studie gaat volgen. Als je ervoor kiest om in een studentenhuis te gaan wonen zal je al gauw nieuwe mensen leren kennen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Daarom wordt er vaak aangeraden om naar een studentencomplex te verhuizen want zo ontmoet je sneller nieuwe vrienden en zal je je ook minder snel alleen voelen.

Verhuisbedrijf inhuren of zelf verhuizen?

Als je van Delft naar Rotterdam gaat verhuizen of van Lisse naar Amsterdam dan is de afstand niet zo ver. Het is dan prima om zelf je inboedel te verhuizen mits er geen lift aanwezig is. Dan kan je alsnog heel makkelijk een verhuislift huren in Rotterdam. Wel wordt enige ervaring met een verhuislift gevraagd want het kan zomaar gebeuren dat de spullen van de lift vallen. Wanneer er veel spullen verhuist moeten worden of de afstand is meer dan 3 uur. Dan kan het veel werk kosten om op en neer te rijden. Huur dan een professioneel bedrijf in die in 1 keer de verhuizing in orde kan maken.

Studentenkamer inrichten

Heb je eenmaal alle spullen van je oude huis, verhuist naar de studentenkamer, dan is het tijd om in te richten. Vaak vinden studenten dit een van de leukste dingen. Want het is jouw eigen kamer en je kan zelf bepalen hoe je het wil inrichten. Vaak is het wel verstandig als je een bureau met een goede bureaustoel in de kamer plaats zodat je makkelijk kan studeren.

Omdat een studentenkamer vaak niet zo heel groot is, moet er goed nagedacht worden over de inrichting. Sommige kamers beschikken ook over een eigen keuken en badkamer. Dat is hartstikke fijn maar dan blijft er wel minder ruimte over voor een grote kast of bed.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*