Top 5 Trekking Bestemmingen in Europa (Corona Proof)

Het ene moment wil je de meeste epische avonturen van je bucket list strepen en het andere moment zit je ineens midden in een corona-crisis en kun je je huis amper verlaten. Er is een leven tijdens Covid-19, en wat is een betere plek om naartoe te gaan dan de bergen. In de bergen neem je automatisch afstand van anderen en geniet je van de beste frisse lucht die je je kunt voorstellen. We hebben onze vijf favorieten gekozen die jou de crisis zullen doen vergeten en je naar de toekomst zullen laten kijken. 

Italië 

Welkom in Italië, een van de beste wandelbestemmingen van Europa. Als je op zoek bent naar een wandelavontuur, dan heeft Italië veel te bieden. Dit land staat wereldwijd bekend om zijn prachtige architectonische en historische kenmerken, zijn lange familietradities, en laten we eerlijk zijn, de pizza en pasta. 

Ondanks het feit dat er zoveel historische monumenten en steden zijn, biedt Italië ook ongelooflijke natuurschoon, van mooie stranden tot prachtige bergketens zoals de Dolomieten en de Alpen. Als je een trekking liefhebber bent zoals wij en je bent van plan een reis naar Italië te maken, dan mag je de kans niet missen om een van de vele wandelroutes te nemen die dit land te bieden heeft: de Alta Via 1, de Tour du Mont Blanc, de Vesuvius en nog veel meer! 

Oostenrijk 

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je aan de bergen. Oostenrijkers weten iets van wandelen en bergbeklimmen, en dat is geen wonder als je kijkt naar de eindeloze mogelijkheden die ze hebben. In de winter kun je besneeuwde toppen zien en genieten van de mooiste skipistes, in de zomer nemen je wandelschoenen je mee op enkele van de mooiste wandelroutes van Europa. 

Een huttentocht in Oostenrijk zoals de Stubaier Höhenweg is een must. Adem de frisse berglucht in, loop door de bossen en op de hellingen en schakel het geheel uit. Er zijn veel plaatsen in Oostenrijk waar je één kunt worden met de natuur. Wandelen is een van de meest populaire activiteiten in de Alpen, en Oostenrijk heeft ze allemaal. Ontsnap aan het dagelijks leven in de Oostenrijkse Alpen. 

Griekenland 

Griekenland ligt op het zuidelijkste puntje van de Balkan en omvat niet alleen het vasteland, maar ook tal van eilanden in de Middellandse Zee. Beroemd om zijn mythologie, filosofie, literatuur en politieke wetenschap, is Griekenland een land vol diversiteit, natuur en een uitstekende keuken. 

Voor degenen die net zoveel van wandelen houden als wij, is een wandelvakantie in Griekenland een geweldige optie voor een nieuw avontuur. Het Griekse landschap is complex en divers. Van de ruige schoonheid van de bergen in het noorden tot de kristalheldere stranden in het zuiden, dit land heeft voor elk wat wils. 

Rusland 

Mount Elbrus is een slapende vulkaan in het zuiden van Rusland op de grens met Georgië. Als onderdeel van het Kaukasusgebergte is deze berg de tiende hoogste top ter wereld. Dit majestueuze massief heeft twee grote pieken, de hoogste westelijke piek op 5.642 meter boven de zeespiegel en de oostelijke piek op 5.621 meter. 

Als je van plan bent om dit monster van een berg te veroveren, moet je weten dat er 2 verschillende routes zijn die je naar de top brengen. Hoewel ze op elkaar lijken wat betreft acclimatisatie, weer en terrein, is er één belangrijk verschil: de infrastructuur. De zuidelijke route biedt zijn wandelaars accommodatie in berghutten en kabelbanen om hun uitrusting mee te nemen. De noordelijke route is niet zo comfortabel: tijdens de wandeling overnacht je op campings. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*