To Do list voor jouw verhuizing naar het buitenland

Heb je plannen om binnenkort naar het buitenland te verhuizen? Dan weet je vast wel dat er heel wat bij komt kijken. Maar hoe begin je daar het best aan? Het is misschien wel een goed idee om een handige to do list te maken voordat je naar het buitenland vertrekt. Zodat je een overzicht hebt over alle taken die je nog te doen staan, voordat je je droom kan najagen! Wat zijn de belangrijkste dingen die je moet regelen voor je vertrekt, wat zijn dus de belangrijkste dingen die je het best op je to do list kunt plaatsen?

Wij helpen je op weg voor een succesvolle verhuizing naar het buitenland.

De taal leren

Als je naar een ander land verhuist, is het aangeraden om op voorhand de taal te leren. Als je je de taal al eigen bent, ga je veel beter je plan kunnen trekken eens je in je land van bestemming bent aangekomen. Door voldoende de taal te kennen zal je dus veel makkelijker alles kunnen regelen en hoef je minder hulp van buitenaf te vragen. Bovendien is het handig om de taal te kennen, omdat je zo veel makkelijker contact kunt leggen met anderen en je dus makkelijker nieuwe connecties en vriendschappen maakt. 

En dat is zeker niet onbelangrijk, want een nieuw land kan soms eenzaam aanvoelen. We hebben allemaal van tijd tot tijd nood om eens ons hart te luchten of om eens wat tijd met vrienden te spenderen. Bovendien zorgen connecties er misschien voor dat je makkelijker een woonst en/of job zal kunnen vinden in dat land.

Je spullen verhuizen

Het is handig om op voorhand al opzoek te gaan naar een nieuwe woonst in je land van bestemming. Je kan het ter plekke doen, maar dan ga je toch wat meer geld kwijt zijn aan het verblijf in een hotel. Als je al een woonst geregeld hebt, dan moet er enkel nog aan je spullen gedacht worden. Gelukkig bestaan er in Nederland en België voldoende verhuisbedrijven die internationaal verhuizen. Zo kan je dus eenvoudig je spullen naar je nieuw land laten verhuizen en hoef je niet alles opnieuw te gaan kopen, wat voordeliger uitkomt! 

Werk en wonen

Zoals eerder vermeld is het een goed idee om op voorhand al een woning te gaan regelen, maar hoe pak je dat aan? Er zijn tal van Nederlandse websites die huizen in andere landen verhuren. Het is misschien handig om daar eens een kijkje op te nemen. Als je al connecties hebt in het land van bestemming kan je je via je connecties eens informeren of zij weten of er ergens nog een huis te huur of te koop staat. Je kan ook eens kijken op de lokale immobiliën sites en rechtstreeks contact opnemen met immobiliën kantoor van je bestemming. 

Om een woning te kunnen regelen, wordt er in de meeste landen wel gevraagd naar de inkomsten. Je kan zorgen dat je een bedrag al opzij zet voor je vertrekt, zodat je een deel van de huur al kunt betalen. Of je kan zorgen dat je via de Eures site of jobsites van het land zelf al een job kunt regelen. Daarnaast werk je in Nederland misschien voor een bedrijf die je op verplaatsing kan zetten. Ook zelfstandig worden is een optie. Maar misschien ben je gepensioneerd en hoef je je daar helemaal geen zorgen meer over te maken, zoveel te beter!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*