Tips voor het reizen met een baby in de auto

Of je nu met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat, we vertellen je hoe je stressvrij met je baby kunt reizen in deze hectische vakantieseizoen.

Natuurlijk, er is geen plek zoals thuis voor de feestdagen, maar wat gebeurt er als thuis ver weg is en je baby meeneemt op vakantie. Hoe jonger de baby, hoe makkelijker het is om te reizen. Ze zijn niet mobiel; ze wiebelen niet, en ze eten en slapen de klok rond. Het maakt niet echt uit waar je bent. Dus pak de koffers en ga op vakantie.

Tips voor reizen met de auto

Zorg ervoor dat je baby veilig en beschermd zit in een goed geïnstalleerd autostoeltje terwijl je je voorbereidt op reizen met je baby tijdens een roadtrip. En welke plannen je ook hebt voor een tijdige aankomst, schrap ze. Je kunt geen onverwachte luierveranderingen plannen of borstvoeding geven.  Wanneer je uitgaat van de verwachting dat de reis veel langer zal duren dan normaal, komt alles goed.

Hoe u uw route plant

Langer kan eigenlijk beter zijn als je met een baby reist. In plaats van de snelste weg naar uw bestemming uit te stippelen, besteedt u wat tijd aan het vinden van een route met veel rustplaatsen en attracties langs de weg. Je zult nu meer stops moeten maken dan wanneer je pre-kids op pad gaat, dus het zou geweldig zijn als die stops leuk en zelfs leerzaam zouden kunnen zijn, in plaats van alleen een truckstop / coffeeshop. Maak ook een kleine wandeling met je baby. Een draagzak baby is hiervoor uitermate geschikt. Hierdoor kunt u uw baby dichtbij u dragen en een comfortabele wandeling maken, zonder eerst de kinderwagen uit de auto te moeten halen.

Wanneer u de weg op moet

Misschien heb je geluk: McDermott zegt dat veel baby’s de neiging hebben om autoritten in slaap te brengen in hun autostoeltjes. (Maar houd uw achterpassagier goed in de gaten; er zijn incidenten geweest van die rechtopstaande slaaphouding die tot verstikking in de houding heeft geleid.) Houd er echter rekening mee – dat betekent een wakkere baby wanneer u op uw bestemming aankomt.

Hoe u uw baby bezig kunt houden

Je moet jezelf opnieuw leren kennen op de achterbank. Als ze klein zijn en naar achteren gericht, wordt het erg saai op die achterbank. Plan wat tijd om daar achterover te leunen. Of je nu boekjes leest of een lied zingt, interactie is essentieel wanneer je met een baby reist. Een betrokken, veilige en comfortabele baby is meestal een gelukkige baby.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*