Tips voor een schitterende voortuin

een schitterende voortuin
een schitterende voortuin

Het zal niet lang meer duren voordat we straks weer heerlijk zonder jas over straat kunnen lopen en we kunnen genieten van het mooie voorjaarsweer. Om te voorkomen dat je tijdens de mooie dagen je voortuin moet opknappen, kun je dat daarom beter nu al doen. Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je voortuin er straks weer schitterend bijstaat? Daarvoor geven we je in dit artikel een aantal goede tips.

Verwijder dode planten en struiken

In de winter sterven er altijd planten en struiken af, door deze te verwijderen creëer voor jezelf overzicht van plekken waar je nieuwe planten en struiken kunt poten. Vervang daarbij ook gelijk een deel van de aarde, zodat het nieuwe groen volop voedingsstoffen hebben. Overigens is het aan te raden om je tuin te beplanten met een combinatie van winterharde planten en seizoenen planten. Op die manier heb je tijdens de winter ook nog een leuk uitzicht als je naar buiten kijkt.

Vervang de garagedeur

Je kunt je voortuin nog zo mooi beplanten, maar als je een garage hebt en het deurblad van de garagedeur ziet er niet uit, dan doet dat afbreuk aan de uitstraling. Vervang daarom de garagedeur of voorzie het deurblad van een nieuwe verflaag. Dat is nog eens extra belangrijk als je een garagedeur van hout hebt. Bij een bedrijven die gespecialiseerd zijn in garagedeuren, kunnen ze je een prima advies geven over welke verfsoorten geschikt zijn om de klus mee te klaren.

Als je besluit om de deur van de garage te vervangen, wees je er dan van bewust dat het niet verstandig is om hiermee tot de zomer te wachten. Veel mensen besluiten immers in die periode om een huis op te knappen en daardoor hebben garagedeur specialisten het enorm druk. Bovendien is het zo dat veel garagedeuren door relatief kleine bedrijven worden geplaatst die tijdens de zomer hun bedrijf enkele weken sluiten. Het gevolg is een langere wachttijd waardoor het langer duurt voordat je voortuin erbij staat zoals je dat zou willen.

Knap je kozijnen op

Wanneer je kunststof kozijnen hebt is deze tip niet voor jou, maar heb je kozijnen van hout? Dan is het heel belangrijk dat je de kozijnen om de zoveel jaar opnieuw laat schilderen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat het hout op de duur kan gaan rotten en het kozijn in zijn geheel moet worden vervangen. Dat brengt niet alleen veel rompslomp met zich mee, maar is ook nog eens een dure aangelegenheid!

Werkoneffenheden in je oprit weg

Woningen die een garage hebben, hebben vaak een oprit waar oneffenheden in zitten. Zeker in de winter en in de herfst waarin het flink kan regenen, kunnen die oneffenheden groter zijn geworden. Werk ze daarom weg. Dat staat niet alleen mooier, het gebruik van de oprit wordt er namelijk ook veiliger door.

Geef jouw tip door

Heb je zelf nog een andere goede tip die je wilt delen? Mail hem dan even, dan zetten jouw tip erbij! Meer tips over hoe jij je tuin kan onderhouden? Neem dan eens een kijkje op huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*