Tips voor een dagje Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van ons prachtige landje. Het is een van de meest toeristische locaties in Nederland. In dit artikel lichten we de populariteit van de toeristische highlights van onze hoofdstad toe. Er komen jaarlijks ongeveer 8,9 miljoen toeristen naar de hoofdstad. Maar wat maakt deze stad zo uniek?

De grachten: je moet er maar van houden

Amsterdam staat bekend om de prachtige grachten met statige kanaalhuizen langs het water. Vroeger woonden families van adel op de grachten, vandaar de namen Prinsengracht en Herengracht. De Amsterdammers zullen niet hetzelfde naar de grachten kijken, zoals de toeristen doen. Voor toeristen zijn de grachten prachtige highlights om te zien. Wanneer je op social media naar de hashtag ‘’Amsterdam’’ zoekt, zie je dat acht op de 10 toeristen een foto bij de grachten gemaakt heeft.

De toeristen touren graag rondom de grachten, meestal vanaf het Centraal Station. De rondvaartboot vanaf het Centraal Station geeft je een rondleiding over de voorgeschiedenis van de grachten. De tussenstops zijn het Rijksmuseum, Leidseplein, Waterlooplein, Centraal Station, A’DAM Lookout en het Anne Frankhuis.

The Dam Square: Koninklijk Paleis Amsterdam

De dam is het grote plein midden in het centrum van Amsterdam. Het is het historisch hart van de stad waar het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument te vinden zijn.

Het Koninklijk Paleis werd na de Tachtigjarige Oorlog met Spanje gebouwd (tussen 1648 en 1665). Het paleis wordt gezien als één van de belangrijkste gebouwen die de Gouden Eeuw vertegenwoordigen.

De Nieuwe Kerk is in de 16e eeuw gebouwd. In deze kerk zijn belangrijke personen uit de geschiedenis van ons land begraven. Onder andere Michiel de Ruyter, Jan van Galen, Nicolaes Tulp en Pieter Corneliszoon Hooft.

Het Nationaal Monument op de Dam is een monument voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het monument is in 1956 gebouwd en is 22 meter hoog. Het staat ieder jaar centraal bij de Jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei.

De coffeeshops: waar je geen koffie kunt halen

De coffeeshops waar je geen echte koffie kunt halen zijn erg populair. Coffeeshop in Amsterdam en coffeeshop Amsterdam West zijn erg populair onder de jongere toeristen.

Deze coffeeshops zijn zeer bekend omdat Nederland het enige Europese land is met een gedoogbeleid. In dit beleid staan de belangrijkste regels en normen waar iedereen zich aan moet houden bij een bezoek aan de coffeeshop.

De grachten, de Dam en de coffeeshops zijn de belangrijkste redenen dat onze hoofdstad zo geliefd is onder de 8,9 miljoen jaarlijkse toeristen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*