Tips om online je interieur te verzamelen

Van woonwinkel naar woonwinkel om het perfecte interieur bij elkaar te verzamelen, het liefst wil je alles samen zien om de perfecte keuze te kunnen maken. Ligt daarom de drempel om online je interieur te kopen hoog? Dat is zeer onterecht! Op internet heb je vaak meer keuze aan meubels, je kunt in alle rust zoeken en vaak worden de meubels nog eens tot aan je voordeur geleverd. Vooralsnog kopen de meeste mensen hun meubilair in een fysiek woonwarenhuis, toch wordt de stap naar online shoppen steeds vaker gemaakt. Er zijn talloze manieren om bijvoorbeeld te kunnen bepalen of een bepaalde tafel, bank of vloerkleed in je woonkamer past. Om je op weg te helpen zijn hier; “Een aantal tips voor het online shoppen van meubilair.”

Meten is weten

Als je online meubilair aanschaft kan het moeilijk zijn om het formaat van de meubels in te schatten. Een goed hulpmiddel is dan ook, de formaten van de meubels opzoeken en noteren. Met behulp van de maten kun je de afmetingen van het meubilair door middel van een stuk tape op de grond tapen. Zo krijg je een idee van de hoeveelheid ruimte die het meubel in beslag neemt. Aan de hand van deze afmetingen en uitvoering kun je dus kijken of je liever een kleiner of juist een groter formaat wilt. Zo kun je optimaal je ruimte benutten zonder het risico te lopen op een miskoop.

Specificaties

Kijk goed naar de specificaties, soms kan het zijn dat je nog aanvullende montage stukken of materialen nodig hebt. Zo kan het bij sommige banken zijn dat er nog een keuze gemaakt kan worden voor bepaalde poten, bij lampen is er meestal nog een keuze uit verschillende kappen en vergeet niet dat je bij enkele vloerkleden soms nog een anti slip mat moet bestellen.

Doe research

Verder kun je van elk stuk meubilair natuurlijk verschillende versies en stofferingen verkrijgen. Online kan een bepaalde stof of print heel anders ogen dan in het echt. Zoek daarom op van welk materiaal het meubilair is gemaakt, vervolgens kun je op het internet wat meer informatie vinden over die bepaalde stof. Wil je een vloerkleed kopen, dan kan deze op een foto misschien vrij strak ogen, maar in het echt een stuk pluiziger zijn. Daarom is het verstandig dat je de zoom-in functie gebruikt op de websites, indien deze aanwezig is.

Reviews

De laatste tip: je kunt ook altijd de reacties raadplegen. Kopers die je voor zijn gegaan zijn een natuurlijk en betrouwbare bron. Kijk gemakkelijk of een bepaald vloerkleed iemand bevalt of misschien heeft iemand nog tips of aandachtspunten voor het onderhoud.

Mede door deze tips kun je zonder zorgen jouw ideale interieur online uitzoeken en bestellen.

Lees ook eens onze blog over de voordelen van een interieur stylist!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*