Tips om duurzaam te reizen

Reizen is niet duurzaam dat is ons allemaal bewust, maar niet reizen is ook geen oplossing. Veel mensen moeten reizen vanwege hun werk of familie. Wat je wel kunt doen als je op reis gaat, is zo duurzaam mogelijk zijn. Met de juiste tips is dit ook helemaal niet zo moeilijk. Wat betekent duurzaam eigenlijk vraag je jezelf? Het betekent dat je rekening houdt met het milieu. Dit kan op meerdere manieren en wij hebben enkele hiervan in deze blog verzameld.

Deeleconomie

Wat bedoel ik met deeleconomie? Hiermee bedoel ik alles wat je op je reis kunt delen met andere mensen. Het beste voorbeeld is bijvoorbeeld een carpool. Zo ga je niet onnodig in een extra auto rijden, maar deel je het met iemand anders. Een Airbnb is een ander voorbeeld. Probeer op je reis dus zo veel mogelijk te delen om zo de schade op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Zuinig met water

Ga op je reis zuinig met het water om. Hiermee bedoel ik vooral het gebruiken van water in je hotelkamer. Laat de kraan niet onnodig open, en gebruik de handdoeken meer dan een keer. Dit doe je namelijk thuis ook. Ook kun je je eigen herbruikbare waterfles meenemen. Deze kun je dan zo vaak als je wilt opvullen onderweg. In sommige landen zal dit moeilijker zijn, ook omdat je niet overal water van de kraan kunt drinken.

Te voet of met de fiets

In veel steden kun je al fietsen of andere duurzame vervoermiddelen gebruiken om zo de stad te verkennen. Dit is natuurlijk niet in alle steden mogelijk, ga hier dan zoveel mogelijk te voet. Te voet zie je ook het meest. Deel Steps zijn ook een populaire methode. Zeker in Europa zie je ze overal.

Vond je deze blog nuttig en wil je meer soortgelijke artikelen en reisblogs lezen? Dan kun je hiervoor bij avonturen.nl terecht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*