Televisie kijken in de camper/caravan

Het mooie weer is weer in Nederland, wat betekent dat eigenaren van een camper of caravan er weer op uit trekken. De caravan wordt weer klaargemaakt en gestald op een prettige camping en met de caravan worden weer de mooiste rondreizen gemaakt. Ook op vakantie is het fijn om ’s avonds met de benen omhoog televisie te kunnen kijken. In deze blog lees je dan ook waar een televisie voor in de camper of caravan aan moet voldoen.

De aansluiting van de televisie

Een caravan heeft vaak wel stopcontacten, waardoor je niet hoeft te letten op de aansluiting van de televisie. Een camper daarentegen is meestal niet voorzien van een stopcontact, waardoor je een televisie met een 12 volt aansluiting zal moeten kiezen. Let er wel op dat er niet altijd een 12 volt kabel bij de televisie wordt geleverd. Soms moet je deze er nog los bij kopen. 

Kleine televisie

In een caravan en camper heb je natuurlijk niet alle ruimte voor een televisie van 58 inch. Je kunt daarom het beste kiezen voor een televisie van 24 inch of kleiner. Deze televisies zijn niet groter dan 61 cm en passen daarmee prima in een caravan of camper. 

Het beeldtype

Waarschijnlijk zal je niet iedere dag urenlang televisie kijken, maar zal je het apparaat sporadisch aanzetten. Tijdens de regen is het ook een goede uitkomst. Je zit natuurlijk op de camping en komt daar om er even uit te zijn. Daarom is het niet belangrijk om een televisie met de beste beeldkwaliteit te kiezen. Een 4K UHD tv hoeft het niet te zien. Daar komt bij dat de scherpe beelden van 4K en Full HD pas goed overkomt op grotere televisies. Voor een televisie kleiner dan 32 inch is HD Ready prima. 

De beste tv’s voor in de camper/caravan

De Sharp LC-24CHG5112E is een HD-tv van 24 inch. Daarmee is hij dus 61 cm breed, wat klein genoeg is voor een camper of caravan, maar waar je nog wel fijn mee televisie kan kijken. Dankzij de twee HDMI-poorten kan je er gemakkelijk films mee kijken via een USB-stick of een Chromecast. Zelfs een spelcomputer kan je er op aansluiten. De tv is voorzien van Active Motion 100, wat de snelste beweging mooi scherp weergeeft.

De Salora 24XHS4000 is ook een televisie van 24 inch. Deze HD ready LED televisie heeft geïntegreerde WiFi en is een Smart TV, waardoor je er nog meer mogelijkheden mee hebt. Op internet en films en series kijken via de Netflix-app op de camping. Ideaal!

Als laatste is de Salora 24HDW6515 een handige televisie voor in een camper of caravan. Deze is ook 24 inch groot en HD-ready LED. Het heeft een ingebouwde dvd-speler voor het kijken van jouw favoriete films. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*