Stressvrij vliegen

Voor wie graag ver weg op vakantie gaat is het vliegveld bekend terrein. Maar voor veel mensen is dit niet de favoriete plek om te zijn: lange rijen, veel mensen, zenuwen in de lucht en vooral enorm veel wachten. Er zijn echter een aantal tips en tricks waarmee je de tijd op het vliegveld een stuk aangenamer maakt. Het maakt het begin van de vakantie toch wel een stuk prettiger als je als George Clooney in ‘Up in the air’ het vliegveld doorloopt.

Beginnen met een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk, dit geldt ook voor vliegen. Dit begint al voor de dag van vertrek. Zo is het handig om van tevoren een screenshot te maken van je instapkaart. Want het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de app van de luchtvaartmaatschappij tijdelijk uit de lucht is. Of je zult net zien dat je problemen hebt met het internet op je telefoon of je hebt geen bereik. Dit zijn allemaal aspecten die het gebruik van apps minder betrouwbaar maken. Een screenshot kun je altijd zien.

Ook voor het inpakken zijn er handige manieren die ervoor zorgen dat jouw vliegervaring fijner wordt. Met name bij lange vluchten is het slim om een tasje in je handbagage te doen met wat toiletartikelen. Je kunt hier bijvoorbeeld desinfecterende handgel, bodylotion, een tandenborstel en tandpasta in doen. Zo blijf je je fris voelen gedurende de vlucht. En als je naar het toilet gaat om je even op te frissen heb je gelijk een extra excuus om je benen te strekken. Let er wel op dat je deze spulletjes in een doorzichtig zakje doet. Daarnaast mag je ook  de voorgeschreven hoeveelheid vloeistof niet overschrijven. Vaak is dit niet meer dan 100 ml.

Nog meer tips

Veel mensen die lenzen dragen, nemen hun contactlensbenodigdheden mee in hun handbagage. Op die manier heb je in elk geval die spullen nog, mocht je koffer kwijtraken. Je kunt lenzenvloeistof meenemen voor je lenzen, maar een betere oplossing is om daglenzen aan te schaffen voor de vakantie, want dan heb je helemaal geen lenzenvloeistof meer nodig. Met daglenzen loop je minder risico op oogontsteking. Want niets is zo vervelend als een ziekte of infectie gedurende je vakantie.

Ten slotte moet je niet vergeten je goede humeur mee te nemen. Urenlang op een vliegveld verblijven is niemands favoriete bezigheid, maar probeer de aankomende vakantie in gedachte te houden en vrolijk te blijven. Als je optimistisch blijft valt alles immers reuze mee. Daarnaast zijn luchtvaartmedewerkers ook meer bereid om iets voor je te doen of iets door de vingers te zien als je vriendelijk en vrolijk tegen ze bent. Ze zijn er tenslotte om jou een fijne reis te bezorgen.

Fijne vakantie!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*