Sporten die je eens geprobeerd moet hebben

Hoeveel sporten heb jij gedaan? Meestal zit je op een sport en doe je dat twee à drie keer in de week. Door te experimenteren kom je er achter wat je nog meer leuk vindt. Heb je bijvoorbeeld wel eens ruiterkleding gedragen of gerugbyd? In dit artikel geeft je inspiratie!

Hippische sporten

Ja, voor sommigen is dit echt een ‘no-go’. Maar heb je het wel eens een keer gedaan? Je ervaart het pas als je het een keer hebt gedaan, met ruiterkleding natuurlijk. Paardrijden maakt je fitter en atletischer. Je kan natuurlijk niet simpel op een paard gaan zitten. Je moet bijvoorbeeld de balans gaan vinden. Niet alleen op de rug van een paard, maar ook wanneer een paard kan inspannen en moet ontspannen. Je wordt steeds meer bewust van hoe je je lichaam gebruikt. Ieder kleine beweging heeft al invloed op het gedrag van je paard.

Een worsteling

Wist je dat rugby een van de minst blessuregevoelige sporten is? Natuurlijk zal je wel eens een pijntje hebben, maar je hebt veel meer blessures met voetbal. Bij rugby komen heel veel elementen samen. Het is een tactische en technische sport waar ook kracht en snelheid belangrijk is. Bovendien zijn de regels zo strak dat het geen agressieve sport is. Je mag bijvoorbeeld de scheidsrechter tijdens de wedstrijd niet aanspreken.

girls learn how to ride horses

Atletiek

Atletiek is echt een oude sport. 1000 voor Christus werd het al beoefend. Er zijn zoveel onderdelen dat er ongetwijfeld disciplines zijn die bij je liggen. Je hebt loopnummers, springnummers en werpnummers. Atletiek is dus veelzijdig. Zeker op een jonge leeftijd is het aan te raden meerdere oefeningen te proberen. Ook voor de ontwikkeling van het lichaam is dit verstandig.

Sportieve uitdaging

Dit is slechts een greep uit de avontuurlijke sporten. Zo kan je er voor kiezen om te gaan paardrijden (ja, met ruiterkleding), om te gaan rugbyen of om te kiezen voor atletiek met zijn vele disciplines. De keuze is reuze!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*