Spelletjes voor jou en je hond

Spelen met je hond is leuk en zorgt voor ontspanning. Voor je hond is het een leuke manier om zijn energie kwijt te kunnen of om spelenderwijs bevelen te gehoorzamen. Wat zijn nou leuke spelletjes om samen met je hond te gaan doen?

Apporteren

Dit is het meest bekende spel voor honden. Je gooit een speeltje of een stok weg, en je hond rent er vervolgens achteraan om het weer op te halen. Dit is leuk tijdens een wandeling in het bos, maar kan ook in huis. Wanneer de hond dit spel onder de knie heeft, kan je het ook gebruiken om de hond te laten gehoorzamen. Laat de hond bijvoorbeeld wachten voordat hij achter het speeltje aan mag rennen. Op die manier is het spel leuk en ook nog eens nuttig.

Snoepverstoppertje

Zet een speurtocht uit en verstop allemaal hondensnoepjes. Deze moet de hond vervolgens gaan zoeken. Wanneer je hond de snoepjes gevonden heeft, kent hij gelijk een beloning doordat hij de snoepjes op mag eten. Wil je nou niet dat je hond teveel snoepjes op een dag binnen krijgt, kan je dit ook doen met brokjes of andere vormen van diervoeding. Verstop bijvoorbeeld eens zijn voerbak met Kiezebrink rauw vlees erin. Zo krijgt je hond op een spelende manier al zijn voedingsstoffen binnen.

Verstoppertje

In plaats van snoepjes te verstoppen, kan je zelf ook verstoppen. Ga uit het zicht staan van de hond en roep hem vervolgens. Wanneer je hond jou eenmaal gevonden heeft, beloon hem dan met een koekje.

Touwtrekken

In veel verschillende dierenwinkels zijn speelgoedtouwen te koop voor honden. Houd het touw stevig vast en laat je hond er aan de andere kant aan trekken. Zo gaan jullie een wedstrijdje aan wie het sterkste is. Je hond laat waarschijnlijk niet los, totdat hij gewonnen heeft. Kijk wel uit dat zijn tanden niet beschadigen met dit spel.

Samen spelen met je hond is leuk voor het baasje en voor de hond. Het versterkt de band onderling en is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Ook is het voor de hond een leuke manier om bepaalde dingen te leren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*