Simpele bucketlist avonturen die iedereen kan doen!

pretpark

Heb jij ook een bucketlist? Een bucketlist is een lijstje met allemaal dingen die je nog wilt doen en bereiken voordat je dood gaat. Sommige mensen hebben de grootste dromen op hun bucketlist staan, zoals een wereldreis maken of miljonair worden. Toch kun je een bucketlist ook vullen met dingen die wat makkelijker te doen zijn. In dit artikel kun je een aantal bucketlist-ideetjes lezen om zelf inspiratie op te doen!

Dagje pretpark

 

Hoelang is het geleden dat je naar een pretpark geweest bent? Misschien ben je er al niet meer geweest sinds je een klein kind was. Volwassen kunnen zich ook vermaken in pretparken, dus is het een heel leuk avontuur om af te strepen van je bucketlist! Maak er een dagtrip van en ga bijvoorbeeld naar de Efteling of Walibi. Ook Bobbejaanland (België) of Phantasialand (Duitsland) zijn prima te doen vanuit Nederland.

Wandelen langs de kust

 

De Nederlandse kust is prachtig, dus een wandeling langs de duinen om lekker uit te waaien is ook zeker een leuk bucketlist-item! Er zijn plannen om van het gebied Hollandse Duinen (tussen Hoek van Holland en Langevelderslag) een nationaal park te maken. Hier vind je namelijk een groot en uitgestrekt duingebied met een diversiteit aan mooie natuurlijke bezienswaardigheden. Er zijn bijvoorbeeld strandwallen en stuifzandvlaktes, maar je kunt er ook verschillende vogels spotten. Dus rugzak op en gaan…waar wandel jij graag?

Een Nederlandse stad waar je nog nooit geweest bent

 

Ben jij in alle Nederlandse provincies geweest? Het is een leuk bucketlist-avontuur om eens naar een stad te gaan waar je nog nooit geweest bent! De Randstad kennen we allemaal waarschijnlijk wel, maar het is ook eens leuk om eens een dagtrip ergens naartoe te maken waar je nog niet geweest bent. Giethoorn is bijvoorbeeld een heel bekend dorp onder buitenlandse toeristen, maar waarschijnlijk hebben nog niet zoveel Nederlanders een boottochtje in de kanalen en grachten gemaakt. Het is dus superleuk om op een zonnige dag eens een bootje te huren en van dit Venetië in het noorden te genieten! Pak een paar spullen in een ruime tas voor een overnachting en zoek een leuk hotel of Bed & Breakfast.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*