Relatiebemiddeling zoeken, overbodig of niet?

Naast datingsites zijn er natuurlijk relatiebemiddelaars die de bemiddeling afhandelen. Wanneer je je aanmeldt bij een bureau voor relaties dan zul je worden begeleid op een persoonlijke manier. Relatiebemiddeling besteedt de zoektocht uit naar je persoonlijke matches.

Spreekt dit je aan, of wil je het probleem zelf oplossen? We zullen haarfijn uitleggen hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn van het inhuren van een relatieagent. Wil je een relatie zoeken, maar heb je telkens geen succes of heb je angsten, lees dan snel verder!

Wat is een relatiebemiddelingsbureau?


Ja, een relatie zoeken is niet makkelijk. Ja, er zijn veel relatieagenten op de markt. Er zijn veel verschillende regio’s en landen. Genoeg bureaus richten zich specifiek richten op specifieke doelgroepen, zoals hoogopgeleiden, 50 plussers. Wanneer je een bureau wilt kiezen, controleer dan of de makelaar bij een branche-vereniging zit en bestudeer vooraf de prijs die de makelaar in rekening brengt.

Als je de handtekening eenmaal hebt geplaatst, dan loopt te tijd. Het is geen slecht idee om verschillende relatiebureaus vooraf om informatie te vragen en de voors en tegens van verschillende agentschappen te vergelijken. Meer informatie over relatiebemiddeling kun je hier vinden. 

Het proces van bemiddeling.


Misschien ben je gewend aan datingsites om persoonlijke vragenlijsten in te vullen. Bij een relatiebureau ligt dit iets anders, er wordt om persoonlijke toelating gevraagd. Tijdens de opnameduur ontmoet je je privéconsulent en deze zal proberen je binnen enkele uren van de beste foto’s te voorzien. Tijdens het gesprek praten we over je persoonlijke identiteit, wensen in (toekomstige) relaties en overige voorkeuren en / of eisen. Via deze dialoog wordt een configuratiebestand opgesteld, waarmee de adviseur geschikte bijpassende objecten kan vinden. De adviseur zal hoogstwaarschijnlijk ook bekendmaken op hoeveel matches je zult uitkomen.

Zorg ervoor dat je wat eten klaarmaakt en stel belangrijke vragen en hoop op papier, zodat je ze niet vergeet. Merk op dat hoe meer je zult eisen, hoe minder overeenkomsten er zullen zijn. Zelfs wanneer je hulp krijgt van een professional, bestaat de perfecte persoon niet. Houd het daarom realistisch, maar wees duidelijk over je eisen en wensen. Je adviseur zal gaan zoeken naar plausibele matches in het door hem of haar opgebouwde netwerk. De omvang van de impact hangt af van de relatieagent die je kiest, en kan ook afhangen van de eisen die je stelt aan mogelijke matches. Nu hoef je alleen maar af te wachten! Het belangrijkste is dat je adviseur je een goede introductie moet geven om de juiste persoon te selecteren.


Vind je adviseur een geschikte kandidaat, dan wordt hij of zij aan je gekoppeld. Dit kan op veel manieren, maar meestal kun je de game zelf bellen om een afspraak te maken. Natuurlijk, als je beide situaties ziet nadat je elkaars profielen hebt gecontroleerd. Evalueer na de afspraak. Lukt het niet, dan bespreek je met je adviseur waarom en hoe je de situatie de volgende keer kunt verbeteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*