Reizen naar een exotische bestemming

bestemming
bestemming

In verband met ons zilveren huwelijksjubileum hadden m’n vrouw Marie en ik besloten om ons steeds uitgestelde huwelijksreis eindelijk te maken. Toen we vijfentwintig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, waren we net ouders geworden van een tweeling, waardoor we naast het management van onze drukke winkel in homeopathische producten, thuis de handen vol hadden aan de kids. De speciale spaarrekening die we gedurende die periode opende voor onze huwelijksreis “ooit”, bleef daardoor vanaf het begin onaangeroerd.

Ik herinner me nog het moment aan de eetrafel toen Marie kijkend op de kalender naar de datum van onze huwelijksdag zuchtend zei dat het nu wel tijd werd voor ons zelf. De zaak werd door onze kinderen goed beheerd, en zelf konden we een break ook goed gebruiken. Het werd tijd dat we onze huwelijksreis éindelijk maakten. Het idee stond me gelijk aan, want ook ik wilde even weg zijn van alles en iedereen.

We gingen het saldo op de spaarrekening na en kwamen tot de leuke ontdekking dat we behoorlijk wat geld aan de kant hadden gezet. De vraag die we daarna te beantwoorden hadden, was naar welke bestemming we wilden afreizen. Dat was geen al te moeilijke keuze omdat we beide verzot waren op exotische plaatsen. Cultuur trok ons ook erg aan en door onze onderneming ging onze aandacht altijd uit naar de traditionele geneeswijzen binnen een gemeenschap.

Door deze interesse had Marie al jaren een uit Suriname afkomstige vriendin Gerda, van wie ze veel over Surinaamse geneeskrachtige planten en kruiden had geleerd. We waren het daarom heel snel met elkaar eens dat onze exotische reisbestemming, Suriname zou zijn.

We wisten dat om deze exotische bestemming in Zuid – Amerika te kunnen bereiken je afhankelijk was van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) of de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). De horrorverhalen van Gerda over vertragingen en het niet voorkomen op de passagierslijst lieten ons even twijfelen over onze keuze. Ik zei nogal gekscherend aan Marie, dat we ook best een privé vliegtuig kunnen charteren naar onze exotische reisbestemming aangezien We waarschijnlijk toch het geld daarvoor hadden. Lekker een privé vliegtuig van www.firstclassaviation.nl voor ons alleen, met ons eigen personeel die ons op onze wenken bediend.

Marie moest er eerst ook om lachen maar zocht wel gelijk met Google search over die mogelijkheid voor eenvoudige stervelingen als ons wel bestond. Dát bleek wonderbaarlijk genoeg inderdaad het geval te zijn. Het was mogelijk om van uit een tiental luchthavens binnen Nederland per privé vliegtuig naar elke willekeurige luchthaven van een exotische bestemming te reizen en terug. Alles werd door de luchtvaartmaatschappij geregeld en verzorgd. Het enige dat wij hoefden te doen, was genieten van de vlucht in een van de privé vliegtuigen.

De volgende dag gingen we gelijk onze uitgestelde huwelijksreis boeken. We namen Gerda die onze gids zou wezen mee, in de hoop op die manier een betere indruk van deze exotische bestemming te krijgen.

De reis in het privé vliegtuig was in 1 woord… GEWELDIG! Geen gedoe bij het inchecken en uitchecken, niet te veel lawaai onderweg van mede reizigers, leuke piloot en stewardessen die ons genoeg persoonlijke aandacht gaven. We voelden ons net echte “celebrities”. En dat zowel op de heenreis als op de terugreis.

Ook in Suriname hebben we flink genoten van al het mooie dat deze exotische bestemming aan ons te bieden had. Dat er Nederlands gesproken wordt door de bevolking hielp ons bij het verzamelen van producten die we ook in onze shop konden aanbieden. We maakten ook een drietal gezellige excursies naar het binnenland en brachten op de valreep een bezoek aan het buurland Frans – Guyana.

Na vier leuke weken werden we op de afgesproken datum en tijd, wederom op de Johan A. Pengel luchthaven opgehaald met onze gecharteerde privé vliegtuig. Het heeft 25 jaar geduurd voor we in staat geweest zijn om onze huwelijksband met een reis in te luiden, maar we zijn het er met elkaar eens dat deze ervaring, de moeite van het wachten waard was.

Wil jij ook zo een reis maken, neem dan nu contact met ons op. We helpen je graag aan andere informatie en of details. Kijk voor meer reistips op Travelfans.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*