Probeer unieke recepten voor de Big Green Egg

Probeer unieke recepten voor de Big Green Egg

In veel huishoudens staat niet alleen meer aardappelen, groenten en vlees op tafel voor het avondeten. Steeds vaker proberen mensen nieuwe recepten uit en merken we de invloeden vanuit andere landen en culturen. Dit geldt niet alleen voor de ‘normale’ gerechten. In veel huishoudens worden gerechten ook op andere wijze bereid. Denk bijvoorbeeld aan een Green Egg die steeds meer huishoudens terug te vinden is. Tegenwoordig worden er zelfs appeltaarten etc. op klaargemaakt.

Wat kan je allemaal met de Big Green Egg?

We hebben het hierboven al even genoemd. De Green Egg kan voor héél veel verschillende soorten gerechten in gezet worden. Vlees en vis zijn natuurlijk nog steeds meest voorkomende etenswaren die hierop bereid worden. Maar je kunt ook iets nieuws proberen met groenten zoals een gegrilde bloemkool of het poffen van een aardappel.

Maar ook deegproducten zoals taarten en pizza’s zijn erg lekker en leuk om te maken. Met de Big Green Egg krijg je een gerookte smaak aan deze producten wat echt een nieuwe belevenis is. Maar op de Big Green Egg is het ook goed mogelijk om brood te bakken. Dit kan zo uitgebreidt als je zelf wilt. Denk aan een gevuld brood of zuurdesembrood.

Welke technieken zijn hiervoor benodigd

Elk gerecht wordt op een andere manier klaargemaakt. Vlees wordt lekker mals door ‘slowcooking’ op een redelijk lage temperatuur. Voor andere gerechten moet de Green Egg weer wat warmer zijn. Wil je meer uit je Green Egg halen, dan is het aan te raden om een Green Egg workshop te volgen. Dit is niet alleen erg leerzaam maar ook erg leuk. Door de praktijkervaring die je hier opdoet kan je je vrienden en familie verrassen met een overheerlijke maaltijd.

Nieuw met de Green Egg

Bent u nieuw met de Green Egg? Dan raden wij aan om ‘eenvoudig’ te beginnen met gerechten die niet zo lang op de grill hoeven te liggen. Vlees is hierin een veilige keuze, net als verschillende groenten.

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*