Pittig eten, je moet er maar van houden!

Of het nou helemaal jouw ding is, of totaal niet; toch is het steeds populairder in Nederland: pittig eten. Zo wordt er aan bijna elk gerecht wel sambal, paprikapoeder of chilivlokken toegevoegd. Het maakt niet uit of dat bij Nederlandse gerechten, Aziatische gerechten of Italiaanse gerechten is. Is het dan zonde van de smaak van het eten of maakt dat ene beetje paprikapoeder het nou echt zoveel lekkerder? Dat verschilt natuurlijk per persoon.

Aziatische recepten

Wij als Nederlanders maken over het algemeen best vaak Aziatische recepten. Bedenk bijvoorbeeld; nasi goreng, pad thai, noeders, maar ook loempia’s of sushi. En dan kom je weer terug bij het pittige eten. Stel je voor je gaat zelf sushi maken. Dat kost best even wat tijd, dus we nemen de middag vrij. Dan ga je lekker staan knutselen in de keuken en je maakt lekker je eigen sushi. Ideaal, want je kunt erin doen wat je maar lekker vindt. Maar waar veel mensen sushi mee eten is sojasaus en/of wasabi. Wasabi is dus ook erg pittig, maar dat vinden wij wel erg lekker bij de sushi. Terwijl je bij je zelfgemaakte sushi al ingrediënten toevoegt die je zelf lekker vindt. Toch moet er nog die wasabi bij worden gegeten. Geef maar toe dat jij dit ook doet! Een hele boel Nederlanders doen dit namelijk.

Italiaans eten

 Ook bij Italiaans eten gebruiken wij steeds meer specerijen om het pittiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan lasagne of pasta. Het is natuurlijk erg lekker om daar wat paprikapoeder bij te doen. Zo maken wij eigenlijk elk recept een stukje pittiger of heter. Maar wat is er dan mis met de smaak van het eten zonder deze pittige specerijen? Eigenlijk helemaal niks, maar jouw lichaam is zo gewend aan pittig eten, dat het een soort van tik is om het steeds te blijven doen. Het is misschien nergens voor nodig, dat zit gewoon tussen de oren (of smaakpapillen) 😉

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*