Pimp je vensterbank met deze tips

vensterbank

Een vensterbank is vaak het visueel middelpunt van een ruimte. Al het zonlicht vormt een natuurlijke spotlight, en het kozijn omringt het uitzicht waar je elke dag naar kijkt. Het is daarom een leuk idee om extra veel aandacht aan dat speciale plekje te schenken. Hier zijn een aantal wooninspiratie tips om je vooruit te helpen.

Maak het opvallend

Vaak word de vensterbank een beetje achtergelaten als het op kleurrijke decoratie aankomt, daarom is het juist interessant om er een keer een felle kleur neer te zetten. Denk hierbij aan een kleurrijk geverfd kozijn, of een felle vaas met een grote opvallende bloem. Als deze vaas van een gekleurd glas is gemaakt, kan het ook nog eens de hele kamer oplichten als ze zon goed staat. Enorm veel sfeer met een relatief klein object.

Groepeer de dingen die je hebt

Je kunt voor een simpel object gaan, maar als je houd van veel verschillende kleine dingentjes is het handig als je gaat clusteren. Dit wil in principe zeggen dat je dingen zodanig bij elkaar zet dat ze een compleet geheel vormen. Denk hierbij aan een logische hiërarchie aan grootte en kleur. Experimenteer en kijk wat jij mooi vind staan. Clusteren doe je zodat het niet te druk word. Als je veel losse objecten bij elkaar zet zonder ordening kan het al heel snel op rommel lijken. Sorteer niet té veel, want dan zal het meer op een verzameling lijken dan een mooi ontworpen vensterbank.

Gebruik een kleur als basis

Om het niet een te drukke warboel aan kleuren te maken is het aan te raden om een vaste kleur te kiezen en gebaseerd daarop accessoires of planten neer te zetten die binnen hetzelfde kleurenpalet vallen. Uiteraard geld hier ook weer, experimenteer en pas het aan op je eigen smaak. Als je van veel kleurtjes tegelijk houd, kijk dan eerst welke het mooiste naast elkaar staan en orden je objecten daarop.

Nu je een leuke, hippe, frisse vensterbank hebt, probeer er altijd één ding met energie uit te laten springen. Zo heeft de vensterbank zijn eigen identiteit en zal het visueel helemaal af zijn. Denk hierbij aan een plant met grote bloem, of lange takken die de hele vensterbank tot een geheel maken.

Wil je meer weten over hoe jij je huis nog mooier kan maken? Kijk dan eens op Huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*