Pas op met het eigen risico op je autoverzekering!

Eigen risico 

Ben je al bekend met het eigen risico op je autoverzekering? Bij de meeste autoverzekeringen moet je namelijk een eigen risico betalen zodra je schade rijd. Er bestaan autoverzekeringen waarbij je helemaal geen eigen risico hoeft te betalen maar in de meeste gevallen ligt het bedrag tussen 100 en 150 euro. Een hoog eigen risico kan interessant zijn als je niet vaak schade rijd, aangezien dit wordt verrekend in je premie. 

Wanneer betaal je eigen risico?

Je hoeft alleen je eigen risico te betalen als je schade aan je eigen auto hebt. De kosten aan schade die je aan anderen toebrengt valt hier dus niet onder. Aangezien een WA verzekering alleen de schade dekt die jij toebrengt aan anderen, kent deze geen eigen risico. Eigen risico is dus alleen van toepassing op WA beperkt casco en WA volledig casco.

Vergelijk online autoverzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken kan zeer gemakkelijk online. Vergelijk de dekkingen en verzekeraars. Indien je kiest voor een WA beperkte casco of WA volledig casco moet je ook rekening houden met het eigen risico. Door middel van een aantal gegevens kan Autoverzekering.nl je snel helpen om de best passend verzekering te vinden. 

Aandachtspunten bij afsluiten van autoverzekering

De belangrijkste punten bij het afsluiten van een autoverzekering zijn:

  • Zodra een auto op je naam staat is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit is zeer belangrijk aangezien de boetes hoog zijn en schade volledig voor eigen rekening is mocht er iets gebeuren
  • Let goed op de dagwaarde van je auto. Een verzekeraar houdt bij schadeclaims rekening met de waarde van je auto. Indien je een oude auto hebt maar toch een WA volledig casco verzekering hebt. Dan zal de verzekeraar wel alles vergoeden maar zal dit bedrag lager zijn dan de hoge premie die je maandelijks betaalt. 
  • Op Autoverzekering.nl autoverzekeraars kan je een overzicht vinden van alles mogelijke autoverzekeraars. Hierop staat overzichtelijk wat de voordelen en voorwaarden zijn per verzekeraar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*