Overhemden met dubbele manchetten

manchetteknoop

Overhemden met dubbele manchetten hebben een lange mouw die wordt teruggeslagen waardoor er een dubbele mouw laag ontstaat. Dit wordt gezien als meer traditioneel, klassiek en formeel. Daarom is deze dubbele manchet uitermate geschikt voor formele en avondaangelegenheden. Deze dubbele manchet steekt ongeveer twee centimeter onder de mouwen van je jasje uit, waarbij het zorgt voor een luxe en chique uitstraling. De dubbelgevouwen mouwen worden bij elkaar gehouden door manchetknopen.

Dubbele manchetten met mooie manchetknopen

Manchetknopen zijn eigenlijk luxe knopen die aan het uiteinde van de mouw van het overhemd bevestigd zitten. De omgeslagen mouwen worden bij elkaar gehouden door de vaak fraai uitgevoerde manchetknopen. De manchet moet eerst dubbel geslagen worden en dan kunnen de knopen door de knoopsgaten geduwd worden. Manchet knopen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende soorten, kleuren en maten, en worden zelfs gemaakt van verschillende materialen en kunnen allerlei vormen hebben. Door al deze verschillende uitvoeringen, biedt het kans om jezelf te onderscheiden. Het geeft je outfit net die extra touch. Een leuke tip: laat de kleur van je overhemd terugkomen in je manchetknopen.
Het aantrekken van een overhemd met dubbele manchetten en de bijbehorende prachtige manchetknopen draagt bij aan een chique uitstraling, zeker geschikt voor formele gelegenheden.

Wat is de juiste manchet

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een overhemd draagt in combinatie met een pak of colbert dient de manchet van het overhemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.
  • Er zijn diverse meetinstructies. Hierbij let je op de boord, borst, middel, mouwlengte en de lengte van het overhemd. Zo zorg je er voortaan voor dat je de perfecte mouwlengte, pasvorm en maat hebt.

Draag het perfecte overhemd met dubbele manchetten en maak het compleet met een paar luxueuze manchetknopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*