Op zoek naar Mediation in Utrecht?

Als je lang samen bent en je uiteindelijk uit elkaar gaat dan komen daar veel gevoelens bij kijken. Het kan dan moeilijk zijn om objectief naar de situatie te kijken. Om er toch voor te zorgen dat beide partijen met een goed gevoel uit elkaar gaan, kan je daarom terecht bij Van Houten Mediation in Utrecht. Hier werkt een ervaren echtscheidingsmediator die jullie helpt bij het bemiddelingsproces. Zo besluiten jullie uiteindelijk samen hoe je alles geregeld wil hebben na de scheiding en krijg je geen vervelende situaties achteraf. Zo vermijd je conflicten en los je het uiteindelijk samen op.

Wat houdt mediation in?

Bij mediation, ofwel bemiddeling, helpt een mediator twee partijen om tot een oplossing voor hun probleem te komen. Het gaat hierbij vaak om een echtscheiding, waarbij emoties hoog op kunnen lopen. Het kan daardoor lastig zijn om zelf objectief te blijven, waardoor het goed is om hulp in te schakelen. Ook bij arbeidsgeschillen wordt vaak gebruik gemaakt van mediation. Door te kiezen voor mediation kan een zaak snel en goedkoop worden opgelost. Een rechtszaak is vaak een moeizaam en lang proces, waarbij de relatie tussen beiden alleen maar verslechterd. Met mediation werk je samen aan een oplossing en zal je daardoor beter met elkaar kunnen opschieten. Dat is vooral fijn als het bijvoorbeeld gaat om co-ouderschap.

Voordelen mediation

Kiezen voor mediation, ofwel bemiddeling, brengt een hoop voordelen met zich mee en zorgt er vooral voor dat er geen conflict tussen beide partijen bestaat. Je komt beide tot een gezamenlijke beslissing, waardoor niemand het gevoel heeft dat hij of zij achtergesteld is. Daarnaast biedt het ruimte voor creatieve oplossingen, omdat je zelf kan aangeven hoe je het geregeld wil hebben. Ook helpt mediation bij de overgang naar het co-ouderschap. Je krijgt informatie over relevante wetten en regels en bent verzekerd van vertrouwelijke en informele gesprekken in een open sfeer. Zo voelt iedereen zich veilig om alles te kunnen bespreken. De mediator is ervaren en geeft deskundige begeleiding. Uiteindelijk besluit je met mediation samen hoe de scheiding geregeld wordt.

Van Houten Mediation

Als je op zoek bent naar een mediator in de buurt van Utrecht dan ben je bij Van Houten Mediation aan het juiste adres. Het werkgebied van Van Houten Mediation beslaat onder meer Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Ook in De Meern, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Bunnik en Amersfoort werkt Van Houten Mediation. Door te kiezen voor Van Houten Mediation kies je voor een ervaren mediatior die op een gestructureerde en professionele wijze helpt om tot een oplossing te komen. Dit gebeurt onder meer met een duidelijk stappenplan waarin alle afspraken staan. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een oplossing hebt waar iedereen tevreden mee is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*