Op zoek naar een nieuwe BMX?

Wilt u uw eerste BMX kopen of heeft u er ooit een of meer gehad en wilt u iets nieuws? Laat je liefde voor de niet stoppen en leer meer over de BMX. Dit is een complexe en vermoeiende sport, maar dat is net een leuke uitdaging. Net zoals de uitdaging dat je wel eens kan vallen maar dan is het de kunst om weer op te staan en op de fiets te gaan. Vergeet niet dat je net leert door vallen en weer op te staan. Voor iedere keer dat je van of met de fiets valt krijg je meer controle, en weet je wat je net wel of niet mag doen. Met de juiste bescherming hoef je ook helemaal geen of toch zeker niet extreem veel pijn te hebben. Denk aan je lichaam, knieën en schouders. Het belangrijkste lichaamsdeel blijft nog steeds je hoofd dus vergeet ook zeker geen goede en stevige BMX helm te kopen die perfect op het hoofd past.

Gaat u voor een freestyle of een fietscross BMX?

Er zijn enorm veel fietsen in het BMX gamma. Denk daarom goed na wat je met de BMX wilt gaan doen en in welke discipline je verder wilt gaan. Je kan steeds online ten rade gaan maar ook in de winkel staat er steeds iemand voor jou klaar met het nodige advies. Toch kan je wel al eens nadenken over wat je net wilt gaan doen met de fiets. Voer je het liefst trucks uit op straat of in een skatepark maar je hebt ook andere onderverdelingen in het freestyle BMX. Daarnaast kan je ook voor de optie gaan om zo snel als mogelijk over een parcours te crossen, welk fietscross wordt genoemd.

Vergeet zeker niet het lichaam te beschermen

Soms denk je al snel dat je geen bescherming nodig hebt. Toch is dit in geen geval waar, niet als prof en zeker niet als beginner. Het maakt niet uit hoeveel kilometer en hoeveel stunts je al gemaakt hebt, vallen kan op ieder moment gebeuren. Daarom is het belangrijk om het lichaam te beschermen, denk maar aan de body, schouders en kniën en vooral ook het hoofd. Laat je hiervoor ook goed informeren als het allemaal nieuw is voor jou. Je kan niet genoeg op de hoogte zijn over hoe je blessures kan vermijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*