Op zoek naar een lekkere Argentijnse wijn?

wijn plantage
wijn plantage

Welke zullen we eens kiezen? Deze neutrale vraag kan over veel onderwerpen gaan, maar voor jou als wijnliefhebber gaat deze vraag vaak over wijn. Wellicht heb je al je favorieten, maar misschien ben je op zoek naar een nieuwe favoriete wijn.

Er zijn verschillende wijnlanden, waarvan Argentinië er één is. In deze blog lichten we dan ook de lekkerste Argentijns voor elke gelegenheid toe. Lees snel verder om de komende tijd weer genoeg wijntjes te proeven te hebben.

Wijnhuis Salentein

Er zijn diverse wijnen van Bodegas Salentein. Dit wijnhuis werd zo’n 20 jaar geleden opgericht door een Nederlander. Het wijnhuis heeft verschillende wijnen uit haar wijngaarden in Mendoza, een echte Argentijnse wijnstreek.

De wijnen van wijnhuis Salentein zijn wereldwijd bekend en hebben veel liefhebbers. Salentein heeft een groot aanbod aan witte en rode wijnen. Kies bijvoorbeeld voor een wijn uit de Portillo-selectie.

Kaiken

Waar de wijnen van Bodegas Salentein bij menig wijnliefhebber vaak in huis te vinden zijn, zijn de Kaiken wijnen wat minder bekend. De Kaiken-wijnen zijn ontstaan uit een project van wijnhuis Montes.

Dit wijnhuis is een Chileens wijnhuis. De Kaiken-wijnen zelf komen echter uit de provincie Mendoza.  De wijnen danken hun naam aan een Patagonische wilde gans. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor de gans.

Nu denk je misschien, waarom zou je een wijnproject vernoemen naar een gans? Deze gans trekt regelmatig over het Andesgebergte. Je voelt het misschien al aankomen, maar de gans vliegt dus heen en weer tussen Chili en Argentinië. Laat dit nou net de twee landen zijn waar het wijnhuis vandaan komt en waar de wijngaarden van de Kaiken-wijnen liggen.

Ben je nu wel nieuwsgierig geworden naar deze wijnen met een brede range aan aroma’s? Er zijn rode en witte wijnen, dus voor ieder wat wils.

Domaine Bousquet

Een ander wijnhuis, ook wat onbekender, is Domaine Bousquet. De wijnen van dit wijnhuis worden gekenmerkt door de elegantie. De druiven worden hier handmatig geoogst en gesorteerd. Vervolgens worden de wijnen in Franse eikenhouten vaten.

Het wijnhuis heeft een wat minder groot aanbod, maar heeft wel witte en rode wijnen in haar assortiment. Enkele van de wijnen zijn volledig biologisch, dat geeft nog een extra goed gevoel aan je wijntje toch?

Proeven maar!

De komende tijd ben je wel even zoet met het proeven van de diverse wijnen van deze (Argentijnse) wijnhuizen. Maak er een lekker en passend gerecht bij en geniet ervan!  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*