Op reis tijdens de corona pandemie

Waar kun je nog naartoe op vakantie tijdens de corona pandemie? Veel vakanties gaan niet meer door, maar er zijn nog plekken waar je veilig naartoe kunt!

Duitsland

Het meest voordehandliggende vakantieland waar je nog onbelemmerd naartoe kunt is Duitsland. Logisch natuurlijk, Duitsland is voor iedereen dichtbij en je kan hier volledig met eigen vervoer rondreizen. Dat Duitsland dichtbij Nederland ligt lijkt misschien saai, maar vergis je niet. Veel Nederlanders kennen Duitsland van de doorreizen naar Zuid-Europa. Maar wie wel eens van de snelweg afgeweken heeft zal kunnen bevestigen dat in Duitsland prachtige steden, dorpen, kastelen, bossen en gebergtes te vinden zijn.

Zweden

Zweden is het land in Scandinavië die het best door de coronacrisis heen lijkt te komen. Zweden is dan ook het enige land in Scandinavië met een ‘geel reisadvies’. In zweden vind je vooral ruimte en natuur, dus wie tijdens deze onzekere tijden de rust op wil zoeken is zweden een perfecte bestemming.

Polen

Polen is een land waar veel Nederlanders niet snel zullen komen. Juist hierom kan polen een leuk vakantieland zijn. “Een keer wat anders”, in polen vind je Prachtige oude steden en kastelen, maar ook bergen en natuur. Vergis je dus niet, er is van alles te bekijken in Polen. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen in polen voor hotels en restaurants relatief laag liggen.

Italië

Italië was in het begin van de coronacrisis de brandhaard van Europa. Inmiddels is dit gelukkig niet meer het geval, en zijn de besmettingen in Italië zelfs redelijk laag. Typerend voor Italië is natuurlijk de gezellige horeca. Misschien dat het bezoeken van horecagelegenheden momenteel niet je eerste prioriteit is. Gelukkig zijn er in Italië heerlijke buitenactiviteiten te doen.

Oostenrijk of Slovenië

Net als Italië heeft Oostenrijk momenteel ook een geel reisadvies. Dit betekent dat de maatregelen lijken op de maatregelen in Nederland en dat je hier wel naartoe kunt. Wandelen in de alpen, mountainbiken, rodelen, wielrennen zijn de bekende activiteiten die de alpenlanen een populaire en gezonde vakantiebestemming maken.

Reisgarantie

Voor wie weinig risico wil lopen dat de vakantie niet door gaat is het raadzaam om kort van tevoren te boeken. Helaas kan dit niet altijd. Een andere mogelijkheid is om een vakantie bij een reisbureau te boeken.  Deze hebben kant en klare singlereizen of groepsreizen die je zelf kan uitzoeken. Sommige reisbureaus repatriëren je kosteloos indien het reisadvies tijdens je reis veranderd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*