Op pad als senior kan dat nog wel?

Reizen lijkt vooral weggelegd voor jongeren, zeker als het om avontuurlijke vakanties gaat. De mobiliteit neemt nu eenmaal af als de leeftijd toeneemt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je het avontuur moet schuwen.

De zon als voorbode voor dat heerlijke vakantiegevoel

De dagen worden langer en dat betekent dat de vakanties ook weer lonken. Als oudere denk komen dan een caravan trip, een boottocht een een verblijf als eerste in je op. Het zijn de keuzes die je als senior al snel maakt omdat deze het meest logisch lijken gezien de leeftijd. Dergelijke vakanties zijn namelijk lekker rustig en betaalbaar. Ouderen die zich echt willen verwennen gaan mee op een groepsreis.
Al het regelwerk wordt uit handen genomen en je weet zeker dat de activiteiten en omgeving aansluiten bij de mobiele mogelijkheden. Het kan ook een sociaal aspect hebben zo’n natuurlijk. Het optrekken met gelijkgestemde kan een

een goede reden zijn om een groepsvakantie te boeken of de lichamelijke beperkingen maar het haalt al het uitdagende er wel een beetje af. Dat hoeft helemaal niet!

Omdat vakanties op allerlei manieren zijn in te vullen willen we allereerst een onderscheid maken tussen uitstapjes en vakanties.

Korte uitstapjes

Kleine uitstapjes van een dag of een weekendje kunnen ook al zorgen voor dat vakantiegevoel. Dat je als ouderen hierin beperkt zou zijn is onzin. Zelfs als je in een rolstoel zit dan kun je nog avontuurlijk te werk gaan. Wat dacht je van een hoogteparcours bij Outdoor Laarbeek. Dit parcours is helemaal geschikt gemaakt voor mindervalide mensen. De afstand van diverse uitjes hoef je niet als belemmering te zien. Hier zijn verschillende oplossingen voor zoals een e-bike of nog leuker op een duofiets met trapondersteuning. Je kunt nu bijvoorbeeld naar de Kinderdijk gaan of de Biesbosch, niets houdt je tegen.

Vakantiereizen

Op het gebied van vakantiereizen kun je de reis ook allemaal een stuk avontuurlijker maken. Reisorganisatie Kras organiseert diverse actieve vakanties. Wat dacht je van een wandeltocht in Madeira het beroemde bloemeneiland in Portugal. We raden je aan om bij het afleggen van een lange wandeltocht wel een goede wandelstok mee te nemen, over de rest hoef je je bij reisorganisatie Kras geen zorgen te maken want deze organisatie heeft zich helemaal gericht op senioren.

Tot slot:

Hopelijk hebben we je kunnen laten zien niet te klein te denken als het om vakanties gaat en dat ze zeker niet tam hoeven te zijn. Dus trek die stevige schoenen met steunkousen aan en trek er op uit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*