Op momenten alleen zijn is goed voor een mens

In deze hectische wereld lijkt alleen zijn soms onmogelijk. En als het al mogelijk is kunnen sommige mensen de rust niet eens vinden om een uurtje alleen in stilte door te brengen. Een gevoel van onrust of ongewenste emoties en gedachten vliegt hun aan. Des te meer reden om eens te onderzoeken hoe dat komt én waarom je hier voor vlucht. We hebben het hier over momenten, want het is evident dat mensen die een partner hebben of regelmatig vrienden om hun heen gelukkiger zijn. Sterker nog, uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die een lang huwelijk of lange relatie hebben gemiddeld een paar jaar langer leven. Desalniettemin is het goed om af en toe even een dagdeel voor jezelf te plannen, om lekker in je nieuwe heren badjas te onstpannen (ook voor dames).

Wat zijn de positieve effecten van alleen zijn?

Wist je dat van regelmatig alleen zijn creatiever en productier wordt? Er is ruimte voor je eigen gedachten, je dromen en je schept orde in je geest. Daar krijg je meer energie van en dat kun je op de drukke momenten weer gebruiken. Je zult je in algemene zin dus gelukkiger voelen. Als je alleen zijn op sommige momenten niet gewend bent, dan kun je dit ook in stapjes oefenen. Het is echt niet nodig om een week in quarantaine te zijn om de positieve effecten te ervaren. Zet bijvoorbeeld voor een uurtje je telefoon, pc en tv uit. Ga lekker ontspannen zitten en laat je gedachten en gevoelens gewoon naar de voorgrond komen. Des te sneller ben jij één met je lichaam & geest en voel je je steeds comfortabeler in dit relatief korte leven!

Mensen met een hoog i.q zijn vaker alleen

Mensen met een hoger i.q nemen zijn gevoeliger voor prikkels en kunnen zich meer inleven in anderen. Dat kan best nogal eens wat energie kosten, dus is het minder vermoeiend om alleen te zijn. Dan voel je niet wat een ander voelt of wil je iemand helpen die het even moeilijk heeft (al is het al een blik of gebaar wat je oppikt). Daarnaast staat sociale frequentie bij slimme mensen niet gelijk aan totale bevrediging aan behoeften. Of je nu wat slimmer bent of een meer gemiddeld i.q. hebt, las af en toe een momentje voor jezelf in. Immers ben jij het middelpunt van je bestaan en wat zich daarbinnen afspeelt is natuurlijk heel belangrijk!

Relaxen in eigen gezelschap is nog fijner in een sfeervolle ruimte, omhuld in een zachte fleece badjas (tip: Badjas.nl)!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*