Online lenzenvloeistof bestellen: dit zijn je opties

Als je lenzen draagt, dan hoort daar een goede lenzenvloeistof bij en online lenzenvloeistof bestellen is dan een optie. Deze vloeistof moet allereerst passen bij het soort lenzen dat je hebt, maar ook bij je eigen ogen en voorkeur. Het vinden van de beste lenzenvloeistof is niet altijd even gemakkelijk en veel mensen doen dat in overleg met hun opticien. Ga je online lenzenvloeistof bestellen, dan heb je deze steun niet. Dat betekent echter niet dat je automatisch een verkeerde aankoop doet. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van de beste keuze.

De juiste lenzenvloeistof bestellen

De keuze voor je lenzenvloeistof wordt allereerst bepaald door het soort lenzen dat je hebt. Er is speciale vloeistof voor zachte- en voor harde lenzen. Het doel van goede lenzenvloeistof is er zorg voor te dragen dat je hoornvlies je lenzen niet afstoot. Je lenzen bewaren in water is dus altijd een slecht idee. De vloeistof desinfecteert en reinigt je lenzen en houdt ze vochtig. Voor zachte lenzen is er dan een minder hardnekkige vloeistof nodig dan bij harde lenzen. De lenzenvloeistof bestellen die bij je lenzen past is dus erg belangrijk.

Lenzenvloeistof bestel je online zonder verzendkosten bij Lens2Day!

Verschillende opties

Nadat je bepaald hebt of je lenzenvloeistof bestellen wilt voor zachte- of harde lenzen, heb je een aantal keuzes.

  • Alles-in-één: de meest verkochte lenzenvloeistoffen zijn alles-in-één vloeistoffen. Hiermee kun je alles doen, dus spoelen, bewaren, reinigen en in doen. 
  • Aparte vloeistof: het is ook mogelijk om voor al deze handelingen een aparte vloeistof te gebruiken. Dit is uiteindelijk een persoonlijke keuze en het is maar net wat je zelf het prettigste vindt.
  • Vloeistof zonder conserveringsmiddelen: als je last hebt van geïrriteerde ogen en je weet dat de lenzen daar niet de oorzaak van zijn, dan kan het zijn dat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen in de vloeistof. Je kunt dan een lenzenvloeistof bestellen die gebaseerd is op peroxide. 
  • Een vochtig laagje: een laatste optie die je hebt is om voor een lenzenvloeistof te kiezen die een vochtig laagje op de lenzen achterlaat. Daardoor zitten ze lekkerder en zullen ze ook minder snel uitdrogen of droge ogen veroorzaken.

Welke vloeistof is het beste voor jou?

Je lenzenvloeistof bestellen online is een prima plan, maar het blijft wel uitproberen. Waarschijnlijk zal je een aantal verschillende soorten vloeistof moeten bestellen totdat je zeker weet dat je de beste hebt. Wil je vloeistof op basis van peroxide proberen, dan is het wel beter om eerst een afspraak te maken met je opticien. Het gebruik van deze vloeistof is namelijk volledig anders dan bij de standaard vloeistof het geval is. Heb je meerdere lenzenvloeistoffen uitgeprobeerd en lukt het je niet om een merk te vinden dat je bevalt? Ga dan altijd naar je opticien en probeer dan samen tot een oplossing te komen. Lenzenvloeistof is bijzonder belangrijk voor een optimaal draagcomfort en gezonde ogen. Lenzenvloeistof bestellen online kan goed, maar bij twijfel is je opticien altijd de beste plek.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*