Nederlandse boottocht tips

Wil je de mooie wateren en natuur verkennen? Nederland heeft extreem veel mooie meren, plassen, rivieren en grachten om doorheen te varen, je kunt dus nog veel nieuwe en prachtige plekken bezoeken met je boot. Om lekker met je eigen boot op het water te kunnen genieten heb je echter ook wat voorbereiding nodig, de boot moet namelijk technisch 100% in orde zijn. In deze blog gaan we het hebben over hoe jij jouw boot vaarklaar kunt maken en daarnaast geven we je een aantal leuke en mooie plekken waar je gezellig met je vrienden of familie naartoe kunt gaan, veel leesplezier!

Vooraf regelen

Het is belangrijk dat je boot helemaal in orde is wanneer je gaat varen, zorg er dus goed voor dat alle onderdelen het goed doen. Kijk bijvoorbeeld naar de brandstofpomp van de buitenboordmotor, bootschroef en impeller, deze zijn het vaakste kapot, versleten of niet goed. Als je deze niet op tijd vervangt, doet het alleen maar meer schade aan de boot.

2 mooie plekken om te varen

De Biesbosch: De Biesbosch is een nationaal park in Noord-Brabant. Je ziet hier heel veel verschillende planten en dieren en leuke plekjes om even aan te stranden. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, je kunt er dus genoeg tijd in rondbrengen. Het gebied is verbonden met de zee en was vroeger helemaal geen natuur- en recreatiegebied. Vroeger werd er veel landbouw en arbeid gedaan in de Biesbosch. Het gebied heeft haar naam te danken aan biezen, dit zijn planten die ze vroeger in het gebied verbouwden. In de Biesbosch vond/vind je riet, weilanden, griend en als laatst maar niet als minst, de wilgenbossen. Deze verschijnselen zorgen voor een prachtig gevarieerd gebied waar je echt een keer geweest moet zijn. Naast de grote variatie aan planten zijn er ook veel bijzondere dieren, denk hierbij aan bevers, vossen, reeën, boommarters, hazen en noordse woelmuizen.

De Loosdrechte Plassen: De Loodrechtse Plassen zijn verschillende plassen rondom Loosdrecht, hier heb je veel mooie waterplanten en er zijn veel vogels aanwezig. Het kan hier vooral in de zomer druk zijn met watersporters en toeristen, maar ook dan kun je gewoon rustige plekjes opzoeken om te kunnen genieten van de prachtige natuur. Ook is er de mogelijkheid om je bootje aan te leggen om even iets leuks te doen of om te gaan zwemmen, dit is namelijk goed mogelijk in de Loodrechtse Plassen.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog, we wensen jouw veel plezier met je boottocht!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*