Must haves voor in de moderne keuken

Door de wereldwijde crisis worden mensen steeds creatiever. Veel mensen zijn lekker aan het hobbyen geslagen en hebben ontdekt dat ze koken erg leuk vinden. Koken is echter een kwestie van oefening, maar met het juiste keukengerei moet dat nog veel makkelijker gaan. Hieronder staan een aantal must haves voor in de moderne keuken.

Gezond en makkelijk

Het kan zo zijn dat je een gezonde maaltijd wil eten en goed op je voeding aan het letten bent. Dan wordt vaak aangeraden om je eten af te wegen maar ook om de juiste hoeveelheid smaakmakers te bepalen zodat niet 1 ingrediƫnt gaat overheersen. Wat is er dan makkelijker om een keukenweegschaal te hebben. Een kleine investering en heel erg makkelijk om je eten af te kunnen wegen. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als je niet zo exact bezig bent met je voeding meten en wegen, maar gewoon wil weten hoeveel pasta je moet hebben bijvoorbeeld. Het is daarnaast altijd praktisch om een keukenweegschaal in huis te hebben. Je hebt hem vast wel ooit nodig!

Handigheidjes

Naast leuke dingen, zijn ook makkelijke dingen handig in de keuken. Een handigheidje is bijvoorbeeld een spiraalsnijder. Ook dit is geen grote investering en enorm handig om te hebben. Je kunt bijvoorbeeld je courgette, winterpeen, aardappels, etc. ermee schillen en zo krijg je een soort van spaghetti uit je groenten. Dit is natuurlijk een gezonde voeding en het scheelt enorm veel werk. Op deze manier kies je toch sneller voor een spaghetti gemaakt uit bijvoorbeeld courgette. In de supermarkt bestaat wel al courgettespaghetti, maar dit is natuurlijk zodanig aangepast en bewerkt dat het veel gezonder is om het zelf te maken. Zonder een spiraalsnijder is dat enorm veel werk, daarom is het een heel handig apparaat om te hebben. Er zijn best een aantal verschillende spiraalsnijders. Je hebt ook gehele pakketten. Daarin zitten bijvoorbeeld 3 verschillende messen, zodat je ook 3 verschillende vormen krijgt in je eten. Je hebt er vaak ook geen batterijen of stopcontactaansluiting voor nodig.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*